• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Konya`da Şehadet Gecesi Düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Merkez Karatay`da bulunan Karatay Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (Kar-Der) tarafından düzenlenen yoğun katılımlı "Şehitlik ve Şehadet ayı" programında okunan ezgiler, katılımcılara duygulu anlar yaşattı.


Program, Kar-Der Başkanı Celal Ödemiş tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.


Ardından Konya Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Nezir Tunç, Şehidin terimsel anlamını açıklayarak başladığı konuşmasında, şehitlik kavramının gerçek manasından saptırıldığını belirtti.

Şehidin kelime anlamının şahitlik olduğunu aktaran Tunç, "Kur`an-ı Kerimde anlatılan şehitlik, Allah`ın dinini yüceltmek, uğrunda canlarını feda edenlere verilen bir nimettir" dedi.


Şehitlik kavramının anlamı yitirilmektedir
Şehitliğin birileri tarafından dağıtılan bir unvan gibi görüldüğünü ve şehitlik kavramının farklı boyutlarda kullanıldığını söyleyen Tunç; "Batıl ideolojiler uğruna ölenlere şehit, alnı secdeye değmeyen kişilere şehit, hatta bu hayatta İslam`a karşı durup ölene dahi şehit denilmektedir. Bir yandan da İslam uğrunda mücadele eden mücahitler, Mısır`da firavuni rejime karşı çıkan Seyyid Kutup, tek gayeleri İslam olan Şeyh Said, İskilipli Atıf Hoca gibi nice Müslümanlar ise maalesef teröristlikle itham edilmektedir." ifadelerini kullandı.


Şahadetin önemini Sahabeler iyi bilirdi
Sahabelerin Şehadete olan özlemlerini örneklerle açıklayarak günümüzle karşılaştıran Tunç, "Sahabeler, şehadet ve şehitliğin önemini çok iyi bildiklerinden dolayı, şehit olabilmek için canlarını ve mallarını hiç düşünmeden feda ederlerdi. Şehadete âşık Sahabelerle, gaflet içindeki günümüz insanları arasında çok büyük farlılıklar var" dedi.
Tunç, Allah katında şehitliğin önemi ve şehitlerin mükâfatlarını anlatarak, Müslümanların İslam uğrunda şehitlerin davasını devam ettirmeleri gerektiğini belirtti.


Program sonunda grup Davet`in seslendirdiği ezgiler katılımcılara duygu dolu anlar yaşatırken, Molla Ubeydullah tarafından okunan dua ile program sona erdi.

Ayrıca program sonrası misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu. (M. Ata Doğu-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir