• DOLAR 32.562
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2429.191
  • ...
`Müslümanlar Birbirini Sevmeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA - Eski Başbakanlardan ve Milli Görüş`ün Lideri olan merhum Necmettin Erbakan Hoca, vefatının ikinci yılında Anakara`da düzenlenen ``Uluslararası Erbakan Sempozyumu`` ile anılıyor. Anma etkinlikleri kapsamında, MEB Şura Salonu`nda gerçekleştirilecek ve iki gün devam edecek olan "Yeni Bir Dünya ve Erbakan" konulu sempozyuma Müslüman Kardeşler Genel Mürşidi Prof. Dr. Muhammed Bedii de katıldı.


Sempozyumda bir konuşma yapan İhvan Genel Mürşidi Bedii, Müslümanların Allah için birbirlerini sevmenin önemine değinerek, " Kıbleleri, kitapları ve taşladıkları şeytan bir olmasına rağmen, Müslümanların birbirlerine düşmanlık yapmaları yanlıştır. Bu kadar ortak noktamızın olması birlik için yetmiyor mu? " dedi.


Müslümanların çok önemli sorumluluklarının olduğunu vurgulayan Bedii, "Müslümanların asrın fitnelerinden kurtulmaları için seher vakitlerinde çokça dua etmeleri gerekiyor. Ayrıca Müslümanların örnek bir davetçi olarak topluma örnek olmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.


"Üstad Hasan El-Benna Bediüzzaman`ı görmeyi çok arzulamıştı"
Müslüman Kardeşlerin kurucusu Üstad Hasan El-Benna`nın, Üstad Bediüzzaman`ı görmeyi çok arzuladığını, ancak bu arzusunun gerçekleşmediğini belirten Bedii, "Hasan El Benna, Said Nursi için `Birbirimizi görmedik. Sen kendi ülkende insanlarını aydınlatıyorsun, ben burada kendi insanlarımı aydınlatıyorum. Bu dünyada birbirimizi görmesek de, inşallah cennette beraber olacağız.` diyordu. İkisinin davası da yıllar sonra meyvelerini vermeye başladı. Bizler Üstad Hasan El-Benna ile Bediüzzaman`ın tabiileri olarak bir araya geldik ve onların bu hasretini sona erdirdik." şeklinde konuştu. (Şükrü Gündüz - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir