• DOLAR 32.59
  • EURO 34.773
  • ALTIN 2522.262
  • ...
Vefatının 2. Yılında `Uluslararası Erbakan Sempozyumu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA - Eski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan, vefatının 2. yılında, Ankara`da düzenlenen ``Uluslararası Erbakan Sempozyumu`` ile anılıyor. Anma etkinlikleri kapsamında, Ankara`da MEB Şura Salonu`nda gerçekleştirilecek "Yeni bir dünya ve Erbakan" konulu sempozyum bugün ve yarın olmak üzere iki gün devam edecek.
 
İslam dünyasından liderler katıldı
Ankara`da düzenlenen sempozyuma Türkiye`de ve yurt dışından birçok önemli konuk katıldı. Ankara, MEB Şura Salonu`nda gerçekleştirilen ``Yeni bir dünya ve Erbakan`` konulu sempozyuma, Mısır`dan İhvan-ı Müslimin Genel Mürşidi Prof. Dr. Muhammed Bedii, Pakistan`dan Cemaat-i İslami Genel Başkanı Seyyid Münevveh Hasan, Malezya`dan İslam Partisi Genel Başkanı Abdulhadi Avang, Kuveyt`ten Uluslararası Öğrenci Birliği Genel Sekreteri Mustafa Tahhan`ın yanı sıra Filistin, Moritanya, Yemen, Irak, Sudan, Ürdün ve Lübnan gibi birçok İslam ülkesinden temsilciler katıldı.
Sempozyum Kocatepe imam hatibi tarafından okunan Kur`anı Kerim ile başladı.
 
"Ya bir oluruz ya da mahvoluruz"
Uluslararası Erbakan Sempozyumu`nun açılışında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Erbakan samimi bir Müslüman`dı. Onun duruşu İslami, fikri ise evrenseldi. Kurduğu beş partiden dördü sudan bahanelerle hukuksuz bir şekilde kapatıldı. Davamız hak olduğu için onu her zaman engellemek istediler. O davasından hiçbir zaman taviz vermedi. Bize de bu yolu devam ettirmemizi tavsiye etti.
 
Bütün beşeri sistemler bu gün çökmüştür. İnsanlığın İslam medeniyetine ihtiyacı var. Dünya genelinde bir İslami uyanış var. Yaşanan baharlar emperyalistler tarafından kışa çevrilmek isteniyor. Bunun için planlar yapıyorlar. Onlar çok iyi biliyorlar ki küresel emperyalizmi yıkacak tek güç İslam`dır. Bunun yolu da İttihadı İslam`dan geçiyor. Ya bir oluruz yada mahvoluruz" diye konuştu.
(Şükrü Gündüz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir