• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ABD Büyükelçiliği’nden Yeşil Bölge için 20 milyon dolar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyükelçiliğin Facebook sayfasında yer alan açıklamaya göre, bu destek, bir inşaat mühendisi ekibinin Yeşil Bölge’ye mevcut erişim noktalarında kapsamlı bir araştırma yapması ve yeni kapılar için planlar geliştirmesi için finansman sağlanması amacıyla yapılıyor.

ABD Büyükelçiliği Kıdemli Savunma Görevlisi Tuğgeneral John Teichert, anket ekibinin nihai raporunu Özel Komuta Bölümü Komutanı Tümgeneral Hamid Mehdi Al Zuhairi'ye sundu.

Projenin, Yeşil Bölge’nin güvenliğini güçlendirmek ve hükümet kurumlarını güvence altına almak için devam eden kooperatif projesinde önemli bir kilometre taşı olduğu kaydedildi.

10 kilometrekarelik bir alana sahip olan Yeşil Bölge’de Birleşmiş Milletler ofisleri, yabancı temsilcilikler ve Irak hükümeti kurumları yer alıyor. Bölge, 2003’te Saddam rejiminin devrilmesinin ardından inşa edildi.

Özellikle İran Devrim Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile milis grubu Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis’in 3 Ocak 2020’de Bağdat Havalimanı’nda ABD tarafından öldürülmesinin ardından Yeşil Bölge, sık sık milis gruplarının füze saldırılarına hedef oluyor.

İki ismin öldürülmesinden birkaç gün önce de Haşdi Şabi tarafından düzenlenen gösteride, Yeşil Bölge’deki ABD Büyükelçiliği’ne saldırı olmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir