• DOLAR 32.367
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Vali Yırık Elâzığ'da yaşanan depremin yıldönümü ile ilgili mesaj yayımladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elâzığ'da yaşanan deprem nedeniyle 37 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Vali Erkaya Yırık, Elâzığ'ın daha güvenli, daha yaşanabilir ve her yönüyle mamur bir kent olarak yeniden inşa edebilmek için başlatılan çalışmaların bir kısmını neticelendirdiklerini, bir kısmının ise tüm hızıyla devam etmekte olduğunu belirtti.

Vali, mesajında depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

6,8 büyüklüğündeki yıkıcı depremin yıldönümünde yayımladığı mesajında Vali Yırık şöyle dedi:

"Değerli Hemşerilerim, Sevgili Elazığlılar!

İlimizde 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem felaketinde bir yılı geride bıraktık. Şehrimizin sosyal yaşamında ağır izler bırakan, bizden sevdiklerimizi alan, maddi ve manevi yönden birçok sorun ve sıkıntıyı beraberinde getiren deprem afetinde Elâzığ halkı olarak birlik ve beraberlik içerisinde olduk, her türlü sıkıntıya el birliğiyle göğüs germeye, yaralarımızı sarmaya ve her bir vatandaşımızın yanında olmaya gayret gösterdik.  

Bu süreçte; kamu kurum ve kuruluşlarımızla koordineli şekilde sahada yer alarak vatandaşlarımızın her türlü sorunlarıyla hemhâl olduk. Öncelikli olarak barınma, ısınma, iaşe vb. ihtiyaçların karşılanmasında ilgili kurumlarımızı harekete geçirip vatandaşlarımızın mağdur olmamasına itina gösterdik. Hayırsever vatandaşlarımızın ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın destekleriyle de dayanışmanın ve yardımlaşmanın en anlamlı örneklerini yaşadık." 

"İlimizde 37 vatandaşımız hayatını kaybetti"

Depremden sonra başlatılan çalışmalar hakkında bilgilerin yer aldığı mesajda Vali Yırık şöyle dedi:

İlimizde 37 vatandaşımız hayatını kaybetti. Elazığ'ımızı daha güvenli, daha yaşanabilir ve her yönüyle mamur bir kent olarak yeniden inşa edebilmek için başlatılan çalışmaların bir kısmını neticelendirdik bir kısmı ise tüm hızıyla devam etmektedir. Bu minvalde; ilimiz merkez mahalle, belde ve köylerinde dokuz ayrı rezerv alanında (Aksaray, Akçakiraz, Bızmışen, Çatalçeşme, Hicret, Kızılay, Yazıkonak, Yemişlik, Zafran) TOKİ tarafından başlatılan ve yapımı devam eden afet konutlarında tamamlananlar hak sahiplerine teslim edildi. Yine merkezde dört mahallemizden (Mustafapaşa, Abdullahpaşa, Sürsürü, Karşıyaka) kentsel dönüşüm kapsamında Karşıyaka Mahallemizde tamamen, Sürsürü mahallemizde ise kısmen yapımı tamamlanan afet konutları vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuştur. Bunun yanı sıra Sivrice, Maden, Kovancılar, Palu ve Baskil ilçelerimizde hem kentsel dönüşüm kapsamında hem de rezerv alanları dâhilinde afet konutları inşaatına başlanmış ve tamamlanan konutlar hak sahiplerine teslim edilecektir.

"Çalışmalarımıza aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğiz"

Vali Yırık, "Her yönüyle bayındır bir Elâzığ'ı halkımızın hizmetine sunabilmek ve hedeflediğimiz noktaya ulaşabilmek için bu yıl da çalışmalarımıza aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Bu doğrultuda kamu kurum ve kuruluşlarımız arasındaki koordinasyonla, oluşturacağımız ortak sinerji sayesinde ilimizin konut sorunu öncelikli olmak üzere acil çözüm bekleyen sorun ve ihtiyaçlarının giderilmesinde var gücümüzle çalışacağız." dedi.

Mesajının sonunda Vali Yırık, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dilerken böyle bir afetin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir