• DOLAR 32.497
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2485.717
  • ...
Halk Covid-19 aşısına ne kadar güveniyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sağlık Bakanlığı tarafından Çin'den ithal edilen aşılar (SinoVac) 11 Aralık tarihinden itibaren Türkiye'ye getirildi. Öncelikli olarak sağlık çalışanlarının aşılanmasıyla başlanan süreç sırasıyla kronik hastalıkları bulunanlar ve yaşı ilerlemiş vatandaşlara uygulanacak.

Şimdiye kadar 1 milyon 200 binden fazla kişinin aşılanma işlemleri tamamlandı. Vatandaşın şüphelerinin giderilmesi ve aşı olmaları için teşvik edilmesi için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı siyasiler ile ünlüler aşı olmaya başladı.

Peki, Türkiye'de başlayan aşı çalışmaları hakkında vatandaşlar ne düşünüyor? Halkın aşıya bakışı nasıl? Aşı güvenilirliği hangi oranda?

Vatandaşlar, çoğunluğu Çin'den ithal edilen ve hızlıca başlayan aşı çalışmaları hakkında İLKHA muhabirine konuşarak merak edilen soruları cevapladılar.

 

"Aşıya güvenmiyorum"

Aşıya güveninin olmadığını ve aşı olmak istemediğini söyleyen Mehmet Kızılay, "Çin'den gelen aşıya güvenemiyorum. Acaba Cumhurbaşkanımız ve Fahrettin Koca gerçekten aşı mı oldular? Bu sorular kafamızı kurcalıyor. İnternette Covid-19'un laboratuvarda üretildiğine ilişkin açıklama yapan Profesör 2 gün sonra trafik kazasında ölüyor. Aslında kaza süsü verdiler. Şu an aşıya güvenmiyorum." dedi.

"Aşı olmaktan başka çaremiz yok"

Aşı olmak istediğini ve aşı olacağını vurgulayan Maşallah Aksoy, "Aşı olmayı herkese de tavsiye ediyorum. Başvuru yaptım ve en kısa zamanda aşı olacağım. Aşı olmaktan başka çaremiz yok. Dünyada herkes aşı olacak." diye konuştu.

"Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanının aşı olduğuna inanmıyorum"

Cumhurbaşkanının ya da Sağlık Bakanının gerçekten aşı olup olmadığından emin olmadığını belirten Serdar Durmuş, "Serum da almış olabilirler. Bu söylediklerim siyasi bir farklılık olarak algılanmasın.  Ben kapalı kapılar ardında neler yaşandığını bilemiyorum. O yüzden Cumhurbaşkanının ve Sağlık Bakanının aşı olduğuna da inanmıyorum. Ben hasta değilim ama yatalak olursam son çare olarak aşıyı deneyebilirim." şeklinde konuştu.

"Aşının iyi sonuç vereceğine inanıyorum"

Aşı olmak istediğini ve aşıyı da desteklediğini söyleyen Selahattin Dinçer, "Aşı olmayı planlıyorum ve bu konuda karar vermiş kişileri de destekliyorum. Aşıya güveniyorum ve tavsiyede ediyorum. Aşı konusunda profesyonel değilim ama aşının iyi sonuçlar vereceğine inanıyorum." dedi.

Can kaybının azaltılması için aşı olunmalı

Aşıya sıcak baktığını ve ilk doz aşısını yaptırdığını belirten Musa Dağlı da, "Dünya genelinde bulaşıcı hastalıkların tamamı aşı ile aşılmıştır. Covid-19 aşısının ne kadar etkili olacağını deneme yanılma yoluyla göreceğiz. Aşı olmadan daha çok can kaybı olacaktır. İnsanlar daha çok hastalanacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir