• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Hastanenin Teknik Sistemi Çöktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Bölge Devlet Hastanesinin alt yapısında yaklaşık 9 yıldır çalışan 20 kişinin işine son verildi. Telekom, Tekel gibi kurumlardan onlarca kişinin Batman Bölge Devlet Hastanesine alınmasıyla Hastanenin elektrik, elektronik, otomasyon, iletişim, Makine soğutma, oksijen sistemi gibi birçok hayati önem taşıyan sistemi hastanede kuran 20 kişinin işine son verildi. İşleri ellerinden alınan hastanenin teknik sistem elemanları hastane bahçesinde basın açıklaması yaparak mağduriyetlerini dile getirirken, işlerine son verilen teknik sistem çalışanları, arayan hastane personellerine cevap veremediklerini belirtti.

Yapılan basın açıklamasını, teknik sistem çalışanları adına Adnan Ekinci yaptı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ`ın dönemin idarecilerine `Hastanedeki sistemin oldukça büyük olduğunu, işi bilen ve kurulumundan bu yana çalışan bu kişileri, işlerin aksamaması için hizmet alım yoluyla alın` şeklinde talimat verdiğini söyleyen Ekinci, İhale yapıldıktan sonra, özelleştirilen Telekom, Tekel gibi kurumlardan onlarca kişi hastaneye `teknisyen ve tekniker` olarak alındığını kaydetti.

Alınan teknikerlerin sistemi bilmediklerinden tüm işlerin yine üzerlerine kaldığını söyleyen Ekinci, "Bir süre sonra ise hastaneye gelen müfettişler hazırladığı raporda hastanede 23 tane kadrolu teknik eleman olduğu halde teknik servis işlerinin ihaleye verilerek kurumun zarara uğratıldığı belirtilmiş ve tutanak düzenlenmiştir. Belirli bir süreden sonra bu memurlar, başka kurumlara geçiş ve tayin yolu ile hastaneden ayrıldılar. Zaten, hastanedeki bir arıza veya sistemle ilgili sorunda kendileri bu işlerde uzmanlaşmış kişiler olmadıklarından arızalara zamanında ve kalıcı müdahaleler yine bizlere kalmıştır." dedi.

Hastane yönetiminin kendilerinin tecrübe ve iş gücüne ihtiyacı olduğunu belirten Ekinci, "2009 yılındaki müfettiş raporunu gerekçe gösterip, ihalenin yeniden yapılmayacağını belirterek, tüm sistemi ve alt yapıyı kuran, her arızayı anında gideren ve hastane için hayati önem taşıyan personelin ihalesi yenilenmemiştir. Bizler tecrübeli teknik elemanlar olarak işsiz kalıp sokaklarda birer potansiyel suçlu olmak yerine, iş gücümüzle bu ülkeye hizmet etmek istiyoruz. Bu konuyla ilgili siyasileri seçim öncesi, ziyaretimizde bize verdikleri desteği seçim sonrasında da sürdürmelerini istiyoruz." dedi.
M. Salih Özcan -İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir