• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Van'da karla mücadele çalışmaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Van'da önceki gün etkili olan kar yağışı, 13 ilçe ve kent merkezinde hayatı olumsuz etkiledi. Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının başladığı ilk saatlerden itibaren 200 iş makinası, 379 personel ile kapanan mahalle yollarında çalışma başlattı.

Karla mücadele ekipleri, kapanan 425 yerleşim yerinin yolunu kısa sürede tekrar ulaşıma açtı. Kapalı kalan mahalle ve mezralardaki çalışmalar ise devam ediyor.

 

Karla mücadelede yoğun mesai harcayan Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, İpekyolu ilçesine bağlı Ortanca Mahallesinin kardan kapanan yolu zorlu bir çalışma sonrası araç trafiğine açtı.

Mahalle yollarının yalnız bu yıl değil, her kış döneminde Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kısa sürede ulaşıma açıldığını ifade eden mahalle sakini Zübeyt Taşoğlu, emeği geçenlere teşekkür etti.

Akşam saatlerinde Ortanca Mahallesi yolunda yoğun tipi nedeniyle görüş hâkimiyetini kaybeden Yusuf Yalçın yönetimindeki araç ise şarampole devrildi.

Araç içerisinde bulunan sürücü kendi imkânlarıyla çıkarken, sabah saatlerinde aracı kurtarmak için bölgeye giden vinç için yol açma çalışması yapıldı.

Bir anlık dikkatsizlikle aracının yoldan çıktığını anlatan sürücü Yalçın, "Gece saatlerinde arabam kaydı. Çok şükür kendi imkânlarımızla yara almadan kurtulduk. Gece bölgeye ulaşım imkânsız olduğu için ekipler sabaha bıraktı. Arabayı çekmek için vinç çağırdık. Yol kapalı olduğu için vinç araca ulaşamadı. Sağ olsun ekipler yolumuzu açarak vincin araca ulaşmasını sağladı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, Van genelinde toplam 6 bin 500 kilometre yol ağında çalışmalarını sürdürüyor. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir