• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Tıbbi Dokümantasyon mezunları atama bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Türkiye’de genç işsizlik giderek daha da can yakıyor. İyi bir meslek, iyi bir maaş adına üniversite okuyanlar için de durum farklı değil. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü mezunları da üniversite okumalarına rağmen atanamıyor. Sayıları 140 bini bulan mezunlar, hastanelerde sertifikalı personel yerine diplomalı personel çalıştırılmasını istiyor.

“KPSS’DEN YÜKSEK PUAN ALMAMIZA RAĞMEN ATANAMIYORUZ”

Seslerini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya duyurmak isteyen Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü mezunlarından Dilara, “Her yıl binlerce mezun veren bölümümüze yeteri kadar atama yapılmamakta ve bu yüzden KPSS den yüksek puanlar aldığımız halde atanamamaktayız. Personel ihtiyacı tıbbi sekreterlik ile ilgisi olmayan kişiler arasından şirketler tarafından yapılmaktadır. Sertifikasyon ve bölümümüz ile ilgisi olmayan niteliksiz personel alımı sebebi ile mesleğimizi icra edememekteyiz. Mağduriyetimizin giderilmesi adına 2021-2022 yılları içerisinde bölümümüze hak ettiği atama sayısının verilmesini talep ediyoruz.” dedi.

“ATAMA YOKSA NİYE ÜNİVERSİTELERDE BU BÖLÜM VAR?”

Mezunlara bir çelişkiye dikkat çekerek şu soruyu soruyor: “Hastanelerin tüm bu birimlerde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan “Tıbbi Sekreterlerin” görev alması gerekirken, Sağlık Bakanlığı bünyesinde olan tüm hastanelerde maalesef taşeron işçiler çalıştırılmaktadır. Bölümümüze istihdam sağlanmayıp bunun yerine eğitimini almayan taşeron işçi alınacaksa neden tüm üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda bu program mevcut?”

Bu haberler de ilginizi çekebilir