• DOLAR 32.602
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2498.144
  • ...
Çocukları kandırılarak dağa götürülen Şırnaklı annelerden HDP'ye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Oğlu Metin'in 15 yaşındayken dağa kaçırıldığını dile getiren Emine Üstek, "PKK oğlumu piknik bahanesiyle dağa kaçırdı." dedi.

Çocukları ve yakınları PKK tarafından kaçırılan aileler, ellerinde çocuklarının resimleriyle Şehit Üsteğmen Mehmet Esin Caddesi'nden HDP İl Binasına kadar yürüdü.

 

Güvenlik önlemleri eşliğinde HDP İl Başkanlığı önüne gelen Şırnaklı anneler, "Kahrolsun PKK, tırnakçı HDP", "Kahrolsun PKK, iş birlikçi HDP" sloganları attı.

Daha önceki protesto gösterilerine tepki gösteren HDP'lilerin bu kez parti binasına kapandıkları gözlendi.

Emine Üstek

"Oğlumu piknik vaadiyle kandırıp dağa götürdüler"

7 yıl önce, 15 yaşındayken kaçırılan oğlu Metin için HDP binası önüne gelen Emine Üstek, "Ben oğlum için her hafta HDP binası önüne geliyorum. Görüyorsunuz yağmur ve kar var. Buna rağmen oğlum gelinceye kadar her hafta buraya geleceğim. Oğlumu piknik vaadiyle kandırıp dağa götürdüler." dedi.

Hamdiye Aslan

"HDP Kürd olduğunu iddia ediyor peki neden oğlumun hakkını savunmuyor”

Oğlu Doğan Aslan için eyleme katılan anne Hamdiye Aslan, çocuğunun 14 yaşında dağa kaçırıldığını söyledi.

Doğan, "Kar da yağsa soğuk da olsa evde duramayız. Ciğerimiz dağ başında… oğlum henüz 14 yaşında… kar ve soğuk altında. Ne hakları var… 14 yaşındaki oğlumu dağa sattılar. HDP'liler çocuklarını Avrupa'da okutuyorlar ancak bizleri HDP önüne getirmeye mecbur bırakıyorlar. Ben çocuğumu istiyorum. Artık evde oturamıyoruz, yüreğimiz yanıyor, uyuyamıyoruz. Bu HDP Kürd olduğunu söylüyor, fakat bu hainler, çocuğumu sattı. Beni görüyorlar, sesimi duyuyorlar. Eğer Kürd iseler neden fakir Kürd'ün hakkını savunmuyorlar?" diye sordu.

Atılan sloganların ardından protesto yürüyüşü sona erdi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir