• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Mardin-Midyat bölünmüş yol ihalesinin yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’de çeşitli ziyaretlerde bulunan AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyetini (MGYC) ziyaret etti. Başkan Kadir Üründü ve cemiyet yönetimi tarafından karşılanan Milletvekili Demirkaya, Mardin’deki yapılan ve yapılacak yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Milletvekili Demirkata, Midyat-Mardin bölünmüş yol ihalesinin yapıldığını, projenin onaylandığını, çalışmalara yakında başlanacağını kaydetti. Uzun yıllardır ciddi bir sorun olan Midyat yolunun tarihi ilçeye ulaşım konusunda ihtiyaca cevap veremeyecek halde olduğunu ifade etti.

Demirkaya, "Midyat ilçemiz kadim tarihi olan en güzel ilçelerimizden biri bu ilçemize merkezden kullanılan ulaşım yolu maalesef çok yetersiz kalıyordu. Bunu defalarca dile getirdik, son olarak ilimizi ziyaret eden ulaştırma bakanımıza da konunun zaruretini arz ettik ve nihayet yatırım programına alındı. Toplam uzunluğu 59 kilometre olan yolumuz bölünmüş yol haline getirilecek. Bütümlü sıcak karışım asfalt kaplamalı olacak olan yol ile ilgili ihale 18 Aralık 2020 tarihinde gerçekleşti. Proje onaylandı, yüklenici firma yakında yer teslimi yapılacak yolda çalışmalara başlanacak. Bir diğer önemsediğimiz projelerin başında gelen yol da Ceylanpınar-Kızıltepe yoludur. 61 kilometrelik bu yolumuz ise 15 metre genişliğine getirilecek.” dedi.

Demirakaya, “Ceylanpınar-Kızıltepe yolunun yapım ihalesi 2020’de yapıldı ve devri karayollarına yapıldı. Yaklaşık 61 kilometre bir mesafeye sahip ve 15 metre genişliğinde olacak. Önümüzdeki günlerde de inşallah protokolü yapılıp kazı çalışmalarına başlanacaktır. Çalışmanın yapılacağı Ceylanpınar Yolu'nun kavşağında bulunan Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü binası bulunduğu yerden kaldırılacak ve hükümet konağımızın bulunduğu yerleşkenin içerisinde 2 bin 800 metrekare kapalı alan olarak projelendirilen yeni hizmet binasında hizmet vermeye başlayacak. Ceylanpınar yolu gerçekten Kızıltepe trafiği lokasyonu anlamında çok fazla sirkülasyonun, yoğunluğun olduğu bir kavşak. Bizler bu yoğunluğu İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya yerinde göstererek, emniyet müdürlüğü binasının buradaki trafiği olumsuz etkilediğini ve yığılmalara yol açtığını arz etmiştik. Proje planlandı ve artık yatırıma dönüştürülme aşamasında. Söz konusu emniyet binası yıkıldığında ciddi bir rahatlamanın sağlanacağı kavşaktaki araç yığınlığı ortadan kalmış olacak hem Ceylanpınar'a giden araçlar, hem de onlarca köy yolunun geçiş güzergâhında çok ciddi bir ulaşım kolaylığı sağlanmış olacak." diye konuştu.

Milletvekili Demirkaya, Kızıltepe İpekyolu üzerindeki araç yoğunluğunun şehir içi ulaşımını olumsuz etkilediğini can ve mal kaybına neden olan olası kazaların önüne geçmek için tarihi İpekyolu üzerindeki iki kavşak için sirkülasyonu kolaylaştıracak battı-çıktı projelerinin yatırıma dönüştürülmesi için de teknik çalışmaların devam ettiğini kaydetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir