• DOLAR 32.523
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2496.419
  • ...
Mardin’de 2021 yılının ilk “İl Koordinasyon Kurulu” toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Vali Demirtaş’ın yanı sıra vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge müdürleri, kurumların il müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Mardin genelinde yatırımcı kuruluşların yatırım programında yer alan projelerin ayrıntılarıyla değerlendirildiği toplantıda ilgili kurum temsilcileri tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Yapılan yatırımları değerlendiren Vali Mahmut Demirtaş, şunları söyledi:

“Yatırımcı kuruluşlardan alınan dönem raporlarına göre 2020 yılı 4. dönem itibarıyla ilimizde kamu kurum ve kuruluşlarımız, belediyelerimiz ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları tarafından 273 proje uygulanmakta, 92 proje tamamlanmıştır, 103 proje devam etmekte, 27 proje ihale aşamasında, 51 proje etüt proje aşamasındadır. Bu projelerin toplam tutarı 16 milyar 68 milyon lira olup 2020 yılı 4. Dönem sonu itibarıyla 608 milyon lira harcama yapılmıştır. 2021 yılı Mardin için hizmet yılı olacak. Hem Valilik hem de Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerimizde mutlaka olacağız. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını dikkate alarak yatırımlarımızı yapacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde vatandaşlarımıza güzel ve kalıcı hizmetler yapacağız. Yatırımlarımızın Mardin için hayırlı olmasını diliyorum.”

Toplantı, kurum temsilcilerinin yaptığı sunumların ardından son buldu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir