• DOLAR 32.596
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2508.413
  • ...
Cinsel sapkın destekçisi ABD başkan yardımcısı Kamala Harris
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Washington DC'de düzenlenen törenle yemin ederek göreve başladı.

55 yaşındaki Harris, ABD'nin ilk kadın, siyah ve Asya kökenli başkan yardımcısı olarak tarihe geçti.

Demokrat Parti'nin başkan adaylığı için daha önce yarışa katılan Harris, ön seçimlerde istediği sonuçları elde edemeyince Biden lehine yarıştan çekilmişti.

California eyaletinin Oakland kentinde Jamaikalı bir baba ve Hint bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Harris, Üniversite eğitimini, ABD'de genellikle Afrika kökenlilerin eğitim kurumu olarak bilinen Howard Üniversitesi'nde tamamladı.

2003 yılında San Francisco bölge savcısı olan Harris, böylece bu göreve gelen ilk siyah ve Asya kökenli kadın oldu.

2010 ile 2014 yılları arasında California eyaletinin Adalet Bakanlığı görevini yürüten Harris, iki dönem savcılık yapmasının ardından 2016 yılında Demokrat Parti'den California Senatörü olarak seçildi.

1915 olaylarını "Ermeni Soykırımı" olarak tanıyor

Harris, sözde "Ermeni Soykırımı"na verdiği destekle de öne çıkıyor.Harris, siyasete girdiği dönemlerde 1915 olaylarının "Ermeni Soykırımı" olarak tanınmasına destek verdi ve 2019 yılında ABD Senatosu'na 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyan tasarıya imza attı.

Harris, senatörlüğü sırasında ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu'ya ilişkin politikalarına eleştiriler yöneltti. Harris, Trump'ın Suriye'deki askerlerini geri çekme kararına da tepki göstererek, sert bir dille eleştirdi.

Cinsel sapkınların büyük destekçisi

ABD’nin yeni başkan yardımcısı Harris, sapkın hareketlere verdiği destek ile de tanınıyor

Harris, San Fransisco Bölge Savcısı olduğu dönemlerden başlayarak sapık hareketlerin meşrulaştırılması için her çabayı gösteriyor.

Harris, seçildiği ilk günden itibaren kamuoyuna ilk kadın ve ilk siyahi başkan yardımcısı kimliği ile sunuldu.

Ancak Kamala Harris ismi Temmuz 2018’de, San Francisco Bölge Savcılığı yaptığı dönemde cinsi sapıklara yasal koruma kalkanı sağlayan bir düzenlemenin kabul edilmesi için kendi meslektaşlarına öncülük etmesi ile öne çıkmıştı.

Ekim 2019’da CNN ve Human Rights Campaign adlı kuruluş tarafından ortaklaşa düzenlenen cinsi sapıklığı meşrulaştırmayı amaçlayan programa katılan Harris, bu etkinlikte yaptığı konuşmada cinsi sapıklara destek sözü vermişti.

Kamala Harris’in Başkan yardımcılığına aday gösterilmesi söz konusu sapık organizasyonlar tarafından memnuniyetle karşılanmış, ülkedeki en büyük cinsi sapık kuruluşu olan Human Rights Campaign’nin başkanı Alphonso David, “Biden-Harris ikilisi ülkemiz tarihinin en eşitlik yanlısı adayları.” ifadesini kullanmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir