• DOLAR 32.549
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2430.347
  • ...
Gelin Kardeşlik Destanına Bir Satır Ekleyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş Adamları Derneği (DOSABSİAD) tarafından düzenlenen ``Geleneksel DOSAB ve DOSABSİAD Yemeği``nde yaptığı konuşmada, Türkiye`nin bir de terör belasından kurtulması halinde, ülkeyi, çalışkan, genç ve dinamik nüfusu, enerji kaynaklarına olan jeopolitik yakınlığıyla hiçbir gücün tutamayacağını vurgulayarak şunları kaydetti:

``İşte bu yüzden Türkiye`nin şuanda içinden geçtiği bu hassas süreçte çözüm sürecimizi çok önemsiyorum. Tabi ki bu çözüm sürecinde, Türkiye`nin bütün vatandaşlarıyla kucaklaşma sürecinde, her bir vatandaşın anayasal eşitlik haklarını güvence altına alma sürecinde, terörden rant elde edenler, terörün sağladığı uyuşturucu rantından, insan kaçakçılığı rantından, kazanç elde edenler rahatsız oluyorlar.

Onların hortumlarının kesilmesi geçmişte yolsuzluk hortumlarını nasıl kestiğimizde birileri rahatsız olduysa aynı şekilde bunları da rahatsız ediyor olabilir. İşte bu yüzden diyoruz, yalan yanlış tutanakları sızdırarak bu ülkenin çözüm sürecine zarar verebileceğini zannedenlere Bursa`dan, Türkiye`nin sanayisinin, ekonomisinin bel kemiği olan bu güzel şehirden, ecdat yadigarı Bursa`dan bir mesaj vermek istiyorum; gelin sizler yalan yanlış tutanak sızdıracağınıza bizim yazdığımız barış ve kardeşlik tutanağına, barış ve kardeşlik destanına bir satır eklemeye çalışın. Gelin bu ülkede asırlarca olduğu gibi barış içinde, kardeşlik içerisinde yaşayabilme heyecanımızı yeniden canlandıralım. İşte bunun en güzel örneği de buradadır, Bursa`dadır, sizlerin arasındadır. Sizin aranızdan nasıl hiçbir ayrım olmadan herkes birlikte elini taşın altına koyup Türkiye`nin zenginleşmesine katkı veriyorsa bunu Türkiye`nin 81 ilinde hep birlikte gerçekleştirme umuduyla hepinize teşekkür ediyorum.``

Çözüm süreci

Daha sonra Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği`nce (BALKANSİAD) Çelik Palas Oteli`nde düzenlenen ``5. Sinerji Toplantısı``na katılan Bakan Bağış, AB sürecinin aynı zamanda Türkiye`nin farklı kesimlerinin birbirini anlamasına da vesile olduğunu anlatarak, bu süreçte Türkiye`nin farklı bir kültürü de yakaladığına dikkati çekti. Bağış, şöyle konuştu:

``İşte bugün içinden geçtiğimiz çözüm süreci de bu yüzden çok çok önemli ve şunu hepimiz gördük; savaşın, çatışmanın kazananı olmaz ama barışta herkes kazanır. İşte Türkiye`nin şu an içinden geçtiği barış, çözüm süreci, bu yüzden çok önemli. Kimileri Türkiye`nin içindeki bu ortamdan rahatsız olabilir, kimi ülkeler Türkiye`nin zenginleşmesinden, kalkınmasından tedirgin olabilir. Hatta terörün sağladığı kargaşadan rant elde eden, insan, uyuşturucu kaçakçılığını çok daha kolay bir şekilde gerçekleştiren o nefret tüccarları da barışın bu ülkede egemen olmasına karşı çıkabilirler.

İşte bu yüzden huzur, barış isteyenlerin, kardeşliğe inananların en az o direnç gösterenler kadar inançlı, kararlı ve cesur olması gerektiği bir süreci yaşıyoruz. Bu ülkede birtakım dirençlerin olacağına, dışarıdan da bu sürece birtakım dirençler olacağını gördük, Paris`teki cinayetlerde de gördük. En son kritik bazı görüşmelerin, yalan yanlış tutanaklarla çarptırılma çabalarını da gördük ama bizim hemize düşen bir ortak görev var. Biz bu ülkenin barış destanını, bu ülkenin barış tutanaklarını birlikte yazmak durumundayız. O süreci de aştıktan sonra bizi hiçbir güç tutamaz...``
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir