• DOLAR 32.361
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.089
  • ...
Elâzığ 112 Acil Sağlık Hizmetleri filosu güçleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde gönderilen 4 adet ambulansa ilave olarak yeni gönderilen 4 adet 4x4 ambulans ile acil sağlık hizmetleri filosu daha da güçlendi. Son 2 ayda gelen 8 ambulansla birlikte il genelinde hizmet veren ambulans sayısı 71'e yükseldi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, "Elâzığ 112 Acil Sağlık Hizmetleri'miz hem kent ortamında hem de kırsal vakalarda Sağlık Bakanlığının belirtmiş olduğu kriter ve ortalamanın üzerindeki bir sürede hastalara ulaşabilmektedir. İçinde bulunduğumuz kış şartları dikkate alındığında ilimize gönderilen ve hepsi 4x4 olan tam donanımlı ambulanslar acil sağlık hizmetleri filomuza güç katmıştır. Filomuzda yeni doğan, çok sedyeli, paletli ve 4x4 olmak üzere ambulans sayımız 71’e yükseldi." ifadelerini kullandı.

Kış şartlarına uygun ambulanslarının da olduğunu hatırlatan Polat, "En zor kış mevsimi koşullarında kullanılmak üzere 112 filomuz bünyesinde 5 adet paletli ambulansımız mevcuttur. Kar ve tipiden dolayı yolları kapalı bulunan köylere ulaşabiliyoruz. Dün kar ve tipiden dolayı yolu kapalı bulunan Palu ilçemize bağlı Tarhana köyünden gelen acil yardım çağrısı üzerine Paletli Ambulans ekibimiz çok kısa bir sürede köye intikal ederek, 14 yaşındaki hastamızı en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırdık. Elazığ 112 Acil Sağlık Hizmetleri olarak her türlü tedbirimizi almış bulunmaktayız. Bu yeni ambulanslarımız da il genelindeki birçok noktada bulunan 112 istasyonlarında kullanılacaktır. Ambulansların ilimize tahsis edilmesinde başta Sağlık Bakanı'mız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir