• DOLAR 32.602
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2501.223
  • ...
 Küçük kızın pozu `irtica` delili sayılmış!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul`da sivil memur olarak görev yaptığı Alemdağ`daki 1. Füze Üs Komutanlığı`ndan `irtica` gerekçesiyle 2004`te atılan Abdulkadir Bozdemir `in hukuk mücadelesi, 28 Şubat post-modern darbesini gerçekleştiren yapının insan hakkı ihlallerinde ulaştığı boyutu gözler önüne serdi.

YeniŞafak`ta yer alan habere göre Bilgi Edinme Yasası kapsamında görev yaptığı dönemde hakkında tutulan belgeleri talep eden Bozdemir, atılmasına gerekçe olarak gösterilen fişlemeler arasında o dönemde 7 yaşında olan kızıyla ilgili bir belge gördü. Bozdemir, ilkokula yeni başlayan kızının `irtica` nedeniyle fişlendiğini görünce büyük şok yaşadı. Fişleme emrini alan görevlilerin, 7 yaşındaki kız çocuğunun verdiği pozu `irtica delili` olarak darbe kayıtlarına geçirdiği ortaya çıktı.

Bozdemir, 28 Şubat zihniyetinin kendisini burada da şaşırttığını belirterek `Kızımın stüdyoda çekilmiş bir fotoğrafı vardı. Hatıra olsun diye çekilen fotoğrafta ellerini bağlayan kızımın namaz kıldığını ifade ettiler. Kadınların bu şekilde el bağlamadığını söyleyince bana `Sen kılıyorsan senden etkilenmiştir` dediler. Elime ulaşan belgelere bakınca bu fotoğrafın delil olarak kabul edildiğini gördüm, hayrete düştüm` şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir