• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
israil`i Destekleyenleri Protesto Ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail hapishanesinde geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Arafat Jaradat için hesap verilmesini isteyen göstericiler, İngiliz firmalarını İsrail oyununa ortak olmakla suçladı.

İngiliz G4S şirketi binasının önünde “utan” sloganları atan kalabalık, şirket yetkililerinden aşağıya gelerek açıklama yapmalarını istedi. Sayıca az olan kalabalık saatler süren beklemenin ardından dışarı çıkarılarak cevapsız bırakıldı.

Aktivistler benzer şekilde dünyaca tanınan bazı ünlü firmaların İsrail’in kanlı eylemlerine ortak olduğunu ve tüketiciler olarak bu firmaların ürünlerini almanın İsrail’e destek olmakla bir olduğunu ifade etti.

İsrail’in Avrupa futboluna ırkçılık bulaştırdığı gerekçesiyle kurulan “İsrail’e Kırmızı Kart” grubu üyesi John Tymon, “Bugün burada daha önceki adıyla Grup 4 olarak bilinen G4S’i İsrail’e verdiği destek yüzünden protesto ediyorum. İsrail hapishanelerinde işkenceyle öldürülen Filistinlileri bu işbirliği ile hiçe sayıyorlar” açıklamasında bulundu.

Adını vermek istemeyen başka bir aktivist de “İngiliz Şirketi G4S aynı zamanda İsrail hapishanelerine de güvenlik konusunda destek veren firmalardan birisi. Dolayısıyla Arafat Jaradat gibi İsrail hapishanelerinde hayatını kaybeden Filistinlilerin ölümünden sorumlu firmalar arasında bulunuyor. Biz bu şirketin İsrail’in kuzeyindeki hapishanelere destek olmasından dolayı ve bölgede kontrol noktalarına hizmet vermesinden dolayı hesap vermesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Ajanslar

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir