• DOLAR 32.397
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2326.936
  • ...
ABD'nin israil güncellemesi ne anlama geliyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden yemin töreninden saatler sonra, Amerika'nın israil büyükelçiliğinin resmi Twitter hesabı "ABD'nin israil, Batı Şeria ve Gazze Büyükelçisi" olarak değiştirildi. Ancak dakikalar sonra bu değişiklik geri alındı, hesap ABD'nin israil Büyükelçiliği olarak eski haline çevrildi.

ABD'nin yeni yönetiminin bu adımı israil ve Filistin konusunda politika değişikliğinin sinyali olarak yorumlandı.

ABD'nin İsrail güncellemesi politika değişikliğinin sinyali mi?

israil Başbakanlık ofisi ise kendi döneminde israil yanlısı politikalar yürüten Trump için bir teşekkür mesajı yayınladı.

Yakın zamana kadar Trump ile resmini sosyal medya hesabının ana sayfasında payalaşan Netanyahu ise, Biden ve yardımcısı Kamala Haris'i tebrik eden bir mesaj yayınladı.  Netanyahu, mesajında, Biden ile on yıllar öncesine dayanan dostluğuna vurgu yaptı.

Tebrik mesajında israil ile Arap ülkeleri arasında varılan ilişkileri normalleştirme anlaşmasının yanı sıra İran'a değinen Netanyahu, "ABD-israil ittifakını daha da güçlendirmek, israil ile Arap dünyası arasındaki barışı genişletmeye devam etmek ve başta İran'ın oluşturduğu tehdit olmak üzere ortak zorluklarla yüzleşmek için sizinle çalışmayı dört gözle bekliyorum.” dedi. 

Kaynak: TRT Haber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir