• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...
İmralı Tutanaklarını Kim Sızdırdı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ankara`da gündem, İmralı `daki görüşme tutanaklarının basına sızdırılması oldu. Başbakan Erdoğan, BDP `lilerin zabıtlar hakkında açıklama yapmalarını eleştirdi. Bu tür fazla ve aşırı yorumların sürece zarar verebileceğini belirtti.

Hükümetin "Tutanakları BDP sızdırmış olabilir" iddiası üzerine BDP`den açıklama geldi. Eşbaşkan Selahattin Demirtaş "Fail biz değiliz" dedi.

Demirtaş: "BARIŞ İÇİN GEREKİRSE BALDIRAN ZEHRİ İÇECEĞİNİ SÖYLEYEN BAŞBAKAN ERDOĞAN`A KARŞI KOMPLO İÇİNDE OLMAYIZ. BÖYLE BİR AHLAKSIZLIK İÇERİSİNDE OLMAYIZ. GÖRÜŞME NOTLARI BİZİM TARAFIMIZDAN SIZDIRILMADI. BİZ DE KENDİ İÇİMİZDE ARAŞTIRMA YAPIYORUZ."

Ahmet Türk ise görüşme zabıtlarının sızdırıldığını basından öğrendiklerini belirtti.

Türk: "TUTANAKLARIN SIZDIRILMASINI BURADAN ÖĞRENDİK, BU TARTIŞMALARI SPEKÜLASYON OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ, ARAŞTIRACAĞIZ, İNCELEYECEĞİZ. TUTANAKLARIN GERÇEKLE BİR İLGİSİ YOK GİBİ GÖRÜNÜYOR"

Tutanak krizi, iktidar ile muhalefet arasında yeni bir tartışmaya sebep oldu. Hükümet olayın süreci engelleyeme yönelik bir sabotaj olduğunu savunuyor. Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan "sabotörler" ifadesini kullandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı : "SÜRECİN SAĞLIKLI İLERLEMESİNE KATKI VERMEYECEK, TAM AKSİNE PROVOKASYON AMAÇLI OLDUĞU KONUSUNDAKİ GÖRÜŞE BEN DE KATILIYORUM."

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tutanakların basına yansıyan içeriğine şüpheli yaklaşıyor.

Bozdağ: "BU ÇÖZÜM SÜRECİNDE ORTAYA ÇIKMIŞ BİR METİN FALAN DEĞİL. BU ORADAKİ KİŞİLERİN KONUŞMALARIYLA NE KADAR ÖRTÜŞÜR ONU DA BİLEMİYORUZ."

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise olayı yol kazası olarak nitelendirdi ve muhalefeti itidalli konuşmaya davet etti.

Nihat Ergün: "YOLDA TUZAKLAR VAR. BAZEN BELKİ BİRİSİ TUZAĞA DÜŞECEK. AMA O TUZAĞA DÜŞTÜ DİYE KİMSE SEVİNMEMESİ LAZIM. TUTUP O TUZAĞIN BERTARAF EDİLMESİ İÇİN EL BİRLİĞİ İLE HAREKET EDİLMESİ LAZIM."

Muhalefette ise hem CHP hem de MHP , İmralı görüşmelerinin içeriğini, toplumu sürece hazırlamak için hükümetin sızdırdığını öne sürdü.

CHP Tokat Miletvekili Dr.Orhan Düzgün : "BEN TUTANAKLAIRN HÜKÜMETİN BİLGİSİ DAHİLİNDE SIZDIRILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM. TUTANAKTA MASADA TEK HAKİM ÖCALAN GÖZÜKÜYOR."

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural : "BU GÖRÜŞMEDE BAŞBAKANIN GÖREVLENDİRİDİĞİ KİŞİ ORADA VAR. O ZAMAN BÜTÜN BU YAPILANLARIN HEPSİ RTE`NİN (Recep Tayyip Erdoğan ) BİLGİSİ ALTINDA TALİMATIYLA YAPILDI."

 

Samanyoluhaber

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir