• DOLAR 32.542
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2488.988
  • ...
SON DAKİKA
Dolaylı vergi doğrudan zulümdür!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, 24. Vergi Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada; 2013 yılı vergi gelirlerinin yüzde 72`sinin tüketici halktan sağlandığını belirterek; dolaylı alınan vergi oranlarının doğrudan bir zulüm olduğunu vurguladı.


Tüketiciler Birliği başkanı Nazım Kaya, Anayasanın 73. maddesinde yer alan \"Herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, malî gücüne göre, vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımı, maliye politikasının sosyal amacıdır.\" hükmüne rağmen 2013 yılı vergi gelirlerinde büyük işletmelerin de dahil olduğu şekliyle kazanç üzerinden alınan verginin 38 Milyar TL olduğunu, tüketiciden alınan Katma Değer, Özel Tüketim ve Özel İletişim Vergileriyle maaşlardan kesilen vergilerle devletin 215 Milyar TL hedeflendiğini belirtti.


İktidar söz verdiğinin aksine vergi yükünü daha da arttırdı
Artırılan vergilerle Ak Parti iktidarın da statükocu bir anlayışa sahip olduğunu belirten Kaya, \"2002 yılı itibariyle dolaylı vergilerin oranı yüzde 67 iken bugün yüzde 72 oranını bulmuş olması siyasi iktidarın parti ve hükümet olarak verdiği sözleri unuttuğunu; seçmeninin üzerindeki vergi yükünü daha da arttırdığını, statükocu anlayışının olduğunu göstermektedir.\" ifadelerini kullandı. (Şefik Mert- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir