• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Başörtü seçim malzemesi olmasın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KOCAELİ - Açıklamayı Kocaeli Kartepe İnsan Hakları Derneği Üyesi Behlül Metin okudu. Memur-Sen`in başörtü serbestîsi için 12 milyon 300 bin imza toplanmasına rağmen hükümetin harekete geçmediğini belirten Metin, 28 Şubatçıların, statükocuların kanun dışı ve anayasaya aykırı olarak uyguladığı başörtüsü yasağının kalkması ile ilgili hareket görmediklerini söyledi.


Metin açıklamasını şöyle sürdürdü, \"Başbakanın dahi Viyana dönüşü uçakta, başörtüsüyü yasaklayan bir anayasa bir anayasa maddesinin olmadığını söylemiştir. Peki, Anayasa`da başörtüsünü yasaklayan bir madde yoksa neden hala bu kanunsuz yasağı sürdürüyorsunuz. Siz hala kimden çekiniyor, kimden korkuyorsunuz?

Akli baliğ olmuş kız çocuğu İslam inancına göre başını örtmek mecburiyetindedir. Örtmediği takdirde günahkâr olur. Veliler hala çocuklarını başörtülü olarak okula gönderemiyor. Kim, ne hakla, Müslüman halkın öz vatanında, inançlarını özgürce yaşamasına engel oluyor? Yoksa başörtüsünü bir seçim aracı olarak mı kullanıyorsunuz?\"


İzmir Aliağa ilçesinde Şura Çelik adlı öğrenci başörtüsüyle okumak istediği için 4. Kez sürgün edildiğini ifade eden Metin, \"Matematik öğretmeni Semra Çaçan, ODTÜ`den geçen halk otobüsünden `Başörtülü şekilde üniversiteye giremezsin` ifadelerini kullanarak otobüsten indiriliyor. Başörtülü insanlara karşı ayrımcılık suçu işleyenler için TCK`nın 122. Maddesi ağırlaştırılmalı ve bu suçu işleyenler, erteleme olmaksızın, para cezasına çevrilmeksizin hapis cezası ile cezalandırılmalıdır. vatandaşı yaşatması, devletin teminatıdır! Vatandaşı karşısına alan devletse yıkılmaya mahkumdur\" dedi. (Medeni Topaloğlu- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir