• DOLAR 32.422
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.117
  • ...
​Mardin Milletvekili Demirkaya’dan GAP açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Mardin Milletvekili Demirkaya, uzun yıllardır yolu gözlenen sulama kanallarında akacak suyun 2021 yılının sonunda depolama alanlarına verileceğini ve hasretin 2024 yılının başında dineceğini dile getirdi.

 

Öğretmen Evi’nde yapılan basın toplantısında gazetecilerle sohbet eden Milletvekili Demirkaya, GAP projesinin 2024 yılının başında bitirilmesinin planlandığını söyledi.

Demirkaya, “Bu bilgiler bakanlığın vermiş olduğu bilgilerdir. Bölgemiz, 2024 yılının başında bir şekilde sulamaya kavuşacak ve böylece bölge çiftçilerimiz rahatlayacaktır. Bu istihdamı da üretimi de getirir ve sanayileşmeyi de beraberinde geliştirir. 2021 yılının sonunda Derik Depolama alanına suyu bırakmaya başlanacak. Allah’ın izniyle 2024 yılının başında MC1 ve MC2 kanallarını çiftçilerimizin hizmetine açacağız. Depolama alanındaki çalışmaların yüzde 89’u bitti, kalan yüzde 11 kısımda yılsonuna kadar bitmiş olacak.” dedi.

Kızıltepe ilçesinde yeni bir kütüphanenin yapılacağını söyleyen Demirkaya, “İlçeye 3 katlı modern ve Türkiye ortalamasında olan bir kütüphanenin projesini onaylattık. Bütçeyi bekliyoruz, yıl içerisinde ihalesi yapılacak. Yine Kızıltepe-Ceylanpınar yolu ihalesi yapıldı. Sağlık Bakanımızın müjdeyi verdiği 750 yataklı Şehir Hastanesi de 2023 yılında hasta kabulüne başlayacak. Şu an yer tespiti çalışmaları yapılıyor.” diye konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir