• DOLAR 32.583
  • EURO 34.715
  • ALTIN 2491.92
  • ...
Konuşma da öksürük kadar tehlikeli!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Araştırmayı yapan uzmanlar, koronavirüsün enfekte bir kişi nefes aldığında, konuştuğunda veya öksürdüğünde yayılan virüs içeren damlacıklar da dahil olmak üzere bir dizi yoldan yayılabileceğine dikkati çekti. Uzmanlar ayrıca, bu durumun Kovid-19’un kapalı ortamlarda daha kolay yayılma sebebini açıklamaya yardımcı olabileceğini de söyledi.

Araştırmalardan elde edilen sonuçlar, ağızdan çıkan parçacıkların iki metre öteye taşınmasının sadece birkaç saniye sürdüğünü gösterdi.

Araştırma ekibi, konuşan veya öksüren enfekte bir kişiden iki metre uzakta maskesiz durmanın güvenli olmadığı ve enfeksiyon riski oluşturduğu sonucuna vardı.

Cambridge Üniversitesi’nden Profesör Pedro Magalhaes de Oliveira, “Konuşma, öksürükten çok daha ince partiküller ürettiği için dikkate alınması gereken çok önemli bir konudur. Bu partiküller veya aerosoller, hastalığa neden olmak için yeterli miktarlarda bir saatten fazla havada kalabilir. Ayrıca virüsün bir kişiye bulaşmasının soludukları aerosol miktarına bağlı olduğunu da bilmeliyiz” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir