• DOLAR 32.507
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2423.52
  • ...
Savaş sebebi! Miçotakis'ten Türkiye'ye 12 mil tehdidi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İyon Denizi'nde karasularını 6 milden 12 mile genişleten Yunanistan, bu planı Ege'de de uygulayacağının sinyalini verdi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkesinin İyon Denizi'nde karasularını genişletme politikasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Batı karasuları sınırları genişletmek Yunanistan'ın hakkı, bu doğu sınırlarımız için de bir mesaj niteliği taşıyor" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE İÇİN SAVAŞ SEBEBİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Yunanistan'ın Ege'de karasularını genişletmesini "savaş sebebi" sayacağını içeren bir bildiriyi, 1995'te oybirliği ile kabul etmişti.

KONUYU GÜNDEME YUNAN BAKAN DENDIAS GETİRDİ

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias da dün parlamentoda benzer ifadeler kullanmıştı. Dendias, ülkesinin Girit Adası'nın doğusunda kara sularını genişletmeyi planladığını söylemişti. Başbakan Miçotakis'in aylar öncesinde Girit'te kara sularının genişletilmesi konusunda görüş belirttiğini anımsatan Dendias, "Ve tabii ki Girit, Girit’in doğu tarafını da kapsıyor. Girit'in doğusunda da kara sularımızı genişletmeyi planlıyoruz" demişti.

KAYNAK: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir