• DOLAR 32.347
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2321.8
  • ...

MERSİN - İran`ın Buşehr Eyaleti yetkilileri ülkelerinin Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarlığı başkanlığında, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını ziyaret ederek, ticari ve ekonomik faaliyetleri artırmak için, iyi niyet protokolü imzaladı.

Mersin 8. Uluslararası Tarım Fuarı`na katılım sağlayan İran Heyeti`ne eşlik eden Buşehr Uluslararası Fuarcılık ile Mersin Forza Fuar arasında gerçekleşen karşılıklı iyi niyet anlaşması samimi bir ortamda gerçekleşti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, \"Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. İmzalayacağımız anlaşma ile iki kent arasındaki işbirliğinin daha da artacağını düşünüyorum\" şeklinde konuştu.

Ayrıca taraflar karşılıklı ziyaretlerin artırılması, fuar ziyaretlerinin yapılması ve ekonomik faaliyetlerin güçlendirilmesini hedeflediklerini belirterek, işbirliğinin gelişerek süreceğini söyledi.

İran Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Faraz Chamani`de yaptığı değerlendirmede, Mersin iş dünyasının, Bander Abbas başta olmak üzere, İran şehirlerine gelen ilk ve tek kent olduğunu aktararak, bu sebeple İran`da Mersin`e yönelik büyük bir ilginin olduğunu kaydetti.

Chamani son olarak, Mersin`in stratejik anlamda İran için önemli bir liman ve sanayi kenti olduğunu belirtti. (Osman Öksüz - İLKHA)