• DOLAR 32.563
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2418.351
  • ...
Türkiye`de halk eğitime rağbet az
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Toplantısı Suphi Öner Öğretmenevi Anamur Salonunda yapıldı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M. Sabri Özbey başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarından gelen kurul üyeleri de katıldı.
 
Özbey açılışta yaptığı konuşmada, komisyon toplantısının Yaygın Eğitim Yönetmeliğine istinaden yapıldığını belirtti. Toplumda yaygın eğitim veya halk eğitim denildiğinde akla gelen ilk şeyin dikiş, nakış kursları olduğunu belirten Özbey, "Oysaki hayat boyu öğrenme, yaygın eğitim kavramları bu kursların çok ötesinde anlamlar içeriyor. Şöyle ki, halk eğitim merkezlerimizde bugün yabancı dil kurslarından tutun, bilgisayar, sınavlara hazırlık, müzik kurslarına kadar geniş bir kesime hitap eden çok sayıda kurs yer alıyor" ifadelerini kullandı.
 
Yaygın eğitim kavramının en az örgün eğitim kadar önemli olduğunun altını çizen Özbey, "Yaygın eğitime en az örgün eğitim kadar önem veriyoruz. Bütün çalışmalarımızı da bu doğrultuda yürütüyoruz. Ülkemizde nüfusun yüzde 2,5`i halk eğitim merkezlerimizde açılan kurslardan faydalanıyor. Avrupa`da ise bu oranların yüzde 30`ları aştığı ülkeler görülüyor. Avrupa ile kıyasladığımızda mevcut oranlar ülkemiz açısından yetersiz, bunu artırmak istiyoruz" diye konuştu.
 
2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı değerlendirmesi, 2012-2013 eğitim yarıyıl eğitim değerlendirmesi ve katılım oranlarının artırılmasına ilişkin konuların değerlendirildiği toplantı, komisyon üyelerinin konuya ilişkin görüşlerinin ardından tamamlandı. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir