• DOLAR 32.555
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2430.084
  • ...
Budist Rahipler Helal Kesime Karşı Seferber Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SİRİ LANKA - Aşırılıkçı siyasi parti olan, Bodu Bala Sena (BBS) halkın nüfus çoğunluğunu oluşturan Budistleri (yüzde 69), Müslüman azınlığa (yüzde 7,6) karşı kışkırtmak ve seferber etmek için, nefret içeren söylemlerini çoğaltmakta.
 
Hıristiyan ve Hindu gibi diğer azınlıklara ise hiç dokunulmamakla birlikte paylarına düşeni güzel bir şekilde almaktadırlar.
 
BBS seçim malzemesi yapmak için, Müslümanlara hiç de yabancı gelmeyen yöntemlere başvurmakta, bunun örneği de Fransa`daki aşırı partilerin seçim malzemesi olarak kullandıkları helal et kesimi oldu. Böylece aşırılıkçı parti, geçen 17 Şubat`ta hükümet yetkililerine baskı uygulama amacıyla ve helal et kesimini yasaklamaları için meydanlara çıkıp gösteri düzenledi. Ayrıca BBS bir ültimatom yayınlayarak 1 Nisan`dan itibaren ülkede satışa sunulan etlerin helal sertifikalı olmaması gerektiğini bildirdi.
 
Helal sertifikadan sorumlu olan ve 1924 tarihinde Siri Lanka`da kurulan Müslüman örgüt ACJU (All Ceylon Jamiyyathul Ulama), yayımladığı bir basın açıklamasında, "Eğer ülke yetkilileri bunun sorumluluğunu alma isteğini gösterseler, Tayland ve Singapur gibi ülkeleri kendilerine örnek alsalar, bu sertifika yetkisini onlara devredebiliriz" ifadelerini kullandı.
 
Helal sertefika etrafında yapılan dezenformasyonlardan üzüntü duyduğunu açıklayan ACJU, Siri Lanka`da hep beraber ve barış içinde yaşamak ve aşırı BBS partisi tarafından alevlendirilen bu tartışmaya bir çözüm bulma gereği duyduğunu belirtti.
 
Birkaç aydan beri SİRİ LANKALI Müslümanlar, Budistlerin hedefi halindeler.
 
Nisan 2012`de iki bine yakın Müslüman, Budist eylemciler tarafından etrafı sarılan camiyi boşaltmak zorunda bırakıldılar. İki ay sonrasında ise iki yüze yakın Siri Lankalı Budist, başkent Colombo`nun banliyösünde bulunan bir camiye taşlı saldırı ve çürümüş et atarak, caminin kapatılmasını istedi. (Enes Suiçer - ILKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir