• DOLAR 32.598
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2496.163
  • ...
Mültecilerin İnsanlık Dramına Sesiz Kalmayalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR) mülteciler için düzenlediği yardım kampanyasını dernek binasında gerçekleştirdiği basın açıklaması ile duyurdu. Adana`da yaşayan mültecilerin sorunlarının ve çözüm yollarının konuşulduğu toplantıya Afganistanlı mülteciler adına iki temsilci, Iraklı mülteciler adına bir temsilci, İranlı mülteciler adına iki temsilci ve Suriyeliler adına davet edilen ama ailelerinin bir kısmının Suriye de bulunmasından ötürü medya önüne çıkamayan temsilciler katıldı.

Herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli
Dernek tarafından yapılan ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Adana`mızda misafirlerimiz olan bu kardeşlerimize insanlık adına yardım etmek ve sorunlarını çözmek için başta Adana Valiliği, ilçe kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, il sağlık müdürlüğümüz, aile ve sosyal politikalar il müdürlüğümüz, sosyal yardımlaşma vakıflarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve tüm halkımıza görevler düşmektedir. Eğer herkes üzerine düşen görevleri yaparsa herhangi bir sorun kalmayacaktır.

Bizler biliyoruz ki halkımız mağdurdan yana devamlı tavır koymuştur ve yardım etmeye devam edecektir. Özellikle mülteciler için daha fazla desteğini umuyoruz. Çalışma izinleri, sağlık güvenceleri olmayan bu insanlar, büyük zorluklar içerisinde yaşam mücadelesi veriyorlar. Çaresizlik içinde, kendilerine uzanacak bir yardım elinin umuduyla bekliyorlar."
 
Resmi makamları adım atmaya çağırıyoruz
Mültecilerin iş bulma, barınma ve diğer ihtiyaç noktalarında büyük sıkıntılar çektiklerine dikkat çekilen açıklamada, "Mülteci/Sığınmacı olgusuna pek aşina olmasak da mevcut şartların önümüze koyduğu acı bir realitedir. Henüz yeni olan bu sorun için gerekli adımlar atılmazsa yarın ülke olarak ciddi sıkıntılar yaşanacağından kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuda şüphesi olanlara Fransa`nın mülteci sorununu incelemelerini tavsiye ederiz.

Yenileri gelmesin diye buradaki mültecilerin yaşam koşullarını iyileştirmemek bir çözüm sağlamaz. Çünkü yıllardır süren bu zor koşullara rağmen ülkemize gelen mülteci sayısı her yıl katlanarak artmaktadır. Oysaki gelen mültecileri topluma ve ekonomiye/üretime kazandırmak hem daha mantıklı hem de daha vicdanidir

Sonuç olarak; Resmi Makamları, Sağlık, Çalışma İzni ve diğer yasal düzenlemeler için acil adım atmalarını istiyoruz." denildi.(Cihat Kaçar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir