• DOLAR 32.602
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2493.749
  • ...
Camilerde toplanan paralar paşalara verilmiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - 28 Şubat Post Modern darbesinin yıldönümü nedeni ile bir basın açıklaması yapan Diyanet-Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, "AK Parti Kayseri milletvekili ve darbeleri araştırma komisyonu başkanı Yaşar Karayel`in Kayseri`de sivil toplum örgütleriyle yaptığı görüşmeler sonucunda 28 Şubat sürecinde Diyanet İşleri Başkanlığında görevlendirilen bazı emekli paşalara camilerde toplanan paralarla 10 bin dolar maaş ödendiği ortaya çıktı" dedi.
 
Yardım paraları paşalara verildi
Darbeleri araştırma komisyonu başkanı Yaşar Karayel`in STK`lar ile yaptığı görüşmelerde camilerden toplanan yardımların paşalara verildiğini söylediğini hatırlatan Görgülü, açıklamasında şunları söyledi: "Diyanet İşleri Başkanlığına İki emekli general ile bir albay görevlendirilmiş. Bunlar Türkiye genelinde okutulan hutbeleri takip etmenin yanında Diyanet İşleri Başkanlığımızın diğer çalışmalarını kontrol etmişler. Zaman zaman da çalışmalara müdahil olmuşlardır. Emekli Generallerin birine 10 bin dolar diğerine 7 bin dolar, Albaya ise 5 bin dolar aylık maaş verilmiştir. Bu paralar camilerden vatandaşlarımızdan toplanan yardım paralarından temin edilmiştir."
 
Bunlar neden diyanette görevlendirilmiştir?
"Diyanet İşleri başkanlığının o zaman ki yetkilileri bu emekli paşaları ne maksatla başkanlıkta görevlendirmişlerdir" diye soran Görgülü, "Bir General, Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir kurumda merkez ve taşrada hangi görev alanlarında danışmanlık yapmıştır. Bugün hem bu emekli generaller, hem diyanette bunları istihdam eden yetkililer hesap vermelidir. 28 Şubat bitmişse bu zulmün mağdur ettiği tüm haklar iade edilmeli. Yargıda verilen kararlar tekrar adalete teslim edilmeli. İnanç özgürlüğünün önündeki tüm engeller kaldırılmalı, zamanın zil takıp oynayan, askeri orduyu yaptıkları yalan haberlerle kışkırtan utanmaz basını, attıkları manşetlerle mağdur ettikleri kitlelerden özür dilemeli… 28 Şubat`ta Refah-Yol`un yıkılması için bildiri yayımlayan kamuoyunda sonradan 5`li çete olarak adlandırılan TOBB, TİSK, TESK, DİSK ve Türk-İş` hesap vermeden 28 Şubat`lar bitmez" ifadelerini kullandı.
 
Batı çalışma grubu adına çalışanlardan hesap sorulmalı
"28 şubat sürecinde Diyanet İşleri Başkanlığında ve il müftlüklerinde Batı Çalışma Grubu adına görevlendirilen yetkililerin olduğunu duyuyorduk" diyen Görgülü, "Diyanet İşleri Başkanlığın da o zaman batı çalışma grubunda görev alan il ve ilçe müftüleri, şube müdürlerinden de hesap sorulmalı. Bunların yaptıkları icraatları sorgulanmalı. Çalışan din görevlilerini fişleyip fişlemedikleri gün yüzüne çıkarılmalıdır" dedi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir