• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2325.42
  • ...
Van'da karla mücadele çalışmaları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Meteoroloji’nin uyarılarının ardından Van’da sabah saatlerinde başlayan sulu kar yağışı akşam saatlerinde etkisini gösterdi. Kuvvetli kar yağışıyla birlikte ilgili tüm ekipler kar ve buzla mücadele için sahada görevlendirildi.

Fen İşleri Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, yağış boyunca yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlemlerini arttırdı. Ekipler, karla mücadelede yolların kapanmaması ve vatandaşların rahat bir şekilde ulaşım sağlamaları amacıyla akşam saatlerinden itibaren çalışmalara başladı.

Cadde ve sokaklarda eş zamanlı olarak kar temizleme çalışması başlatan ekipler ana arterlerde, bulvarlarda, kaldırımlarda tuzlama ve kar küreme çalışmalarına başladı.

Çalışmalar etkin bir şekilde devam ediyor

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Fen İşleri Müdürlüğü Garaj Amiri Erdal Ercan, "Karla mücadele çalışması için 28 adet kepçe, 14 adet loder, 36 adet kamyon, 3 adet tuzlama ve küreme aracıyla kışa hazırız. Mücadele programımızı gece ve gündüz çalışması diye iki bölüme ayırdık. Gündüzleri sokak aralarında çalışma yaparken geceleri de trafiğin yoğun olmadığı zamanlarda çalışmalarımızı ana arterlerde ve çarşı merkezinde yapıyoruz. Bu çalışmalarımıza 150 saha personeli de etkin olarak destek veriyor. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ile birlikte Karla Mücadele ekibimiz yolların kapanmaması ve vatandaşlarımızın güne başlarken mağdur olmamaları için temizlik çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürecek." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir