• DOLAR 32.595
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2505.231
  • ...
Van`ı kalkındıracak kaynak büyükşehirdir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - AK Parti İl Teşkilatı esnafları ziyaret eden Milletvekili Fatih Çiftçi esnaflarla sohbet edip, görüş ve taleplerini dinledi.

 

Deprem sonrası Van esnafının zor bir süreçte ayakta durduklarını belirten Çiftçi, \"Bu süreçte Hükümetimiz, esnaflarımıza KOSGEB kredileri, borçların faizsiz ertelenmesi, SGK ve vergi borçlarının ertelenmesi gibi elinden geldiğince destek olmaya çalıştı. Yeterli olmayabilir ama elbette sancılı bir süreç oldu ve kısmen etkisi hala devam ediyor. Van`ı terk etmeyen hatta Van`a yatırım yapmaya devam eden esnafımızın hayatın normale dönmesi ve ayrıca büyükşehir olması dolayısıyla ilerleyen aylardan itibaren bu fedakârlığının karşılığını fazlasıyla alacağına inanıyorum\" dedi.

 

Büyükşehir Van`ın enerjisi olacak
Büyükşehir ile ilgili esnafların sorularını yanıtlayan Çiftci, \"Van`ın büyükşehir olması sadece yerel hizmetleri ilgilendirmeyecek aynı zamanda ilin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine büyük oranda etki sağlayacaktır. Zaten büyükşehir belediyesinde bu tür daire başkanlıkları olacak ve bu birimlerin işi de bu yönde olacaktır. Kısacası Büyükşehir, Van`ın ana trafosu ve ana enerji kaynağı olacaktır\" değerlendirmesinde bulundu.

 

Van tabelada değil, gerçekte büyükşehir olacak
Çiftçi ayrıca, Büyükşehirle birlikte köylerin mahalleye dönüşmesi, şehir içinde kurulacak yeni ilçeler, yeni kurumlar ve yeni sınırlar gibi kentin tamamında yaşanacak bütünsel değişim ve dönüşümden, en başta Van`ın esnafı faydalanacağını belirterek, \"Van`ın bütünüyle kalkınmasının ana kaynağı büyükşehir olacaktır. Bizim başka bir Vanımız yoktur. Van`ın tabelada değil, gerçekte büyükşehir olması gerekir\" dedi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir