• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2323.403
  • ...
Elâzığ'da sağlık çalışanlarının ardından öncelikli kişiler için de aşılama başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elâzığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, sağlık çalışanlarına yönelik 14 Ocak'ta başlanan aşılama programının 20 Ocak'ta sona ereceğini belirtti.

Sağlık çalışanlarına yönelik devam eden aşı programında gelinen seviyeye değinen Polat, "Şimdiye kadar yaklaşık 8 bin sağlık çalışanımızın birinci doz aşıları yapıldı. Sağlık çalışanlarına yönelik başlatılan aşı takvimi 20 Ocak Çarşamba günü mesai bitimine kadar devam edecektir. Yarına kadar tüm sağlık çalışanlarının birinci doz aşılarının tamamlanacağı kanaatindeyiz. Bununla birlikte halen ilk doz aşılarını yapmayanların da aşı takvimine gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz." dedi.

Elâzığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat

Bugün aşılama programının ikinci adımına geçildiğini belirten Polat, "Bugün itibariyle tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de huzurevi, engelli ve bakım merkezlerinde kalanlar ve bu vatandaşlarımızın bakımından sorumlu çalışanlara yönelik Coronavirus aşılamalarına başlanmıştır." diye konuştu.

90 yaşın üzerinde olup da daha önce Coronavirus hastalığını geçirmemiş olan kişilerin aşılarının evde yapılacağını aktaran Polat, "Ancak aynı hanede 80 yaş ve üstü vatandaşımız varsa onun da aşısı yapılacaktır. Daha önce PCR testleri pozitif olup 6 aylık süreyi dolduran 90 yaş ve üstü vatandaşlarımız aşı takvimine dâhil edileceklerdir." dedi.

Polat, daha önce testleri pozitif çıkmış olup da henüz 6 aylık süreyi doldurmamış kişilere aşıların yapılmayacağını söyledi.

Aşıların donanımlı ekipman ve personel tarafından yapılacağını kaydeden Polat, belirtilen yaş grubu içinde yer alan kişilerin aşılarının ya bizzat kendisine ya yakınlarına veya yetkililerin telefonlarına gelecek koddan sonra yapılacağını duyurdu.

Aşı ve bilgilendirme yapıldıktan sonra yarım saatlik bir gözlem süresinin olacağını belirten Polat, sağlık çalışanlarının pandemiye karşı yürüttükleri kararlı mücadelenin devam ettiğini ancak başarının yakalanmasında maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymanın çok önemli olduğunu vurguladı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir