• DOLAR 32.497
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2485.717
  • ...
Diyarbakır`da hırsızlık olayları esnafı çileden çıkardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkez Bağlar ilçesi Nükhet Coşkun Caddesinde yaşanan hırsızlık olayları, esnafı adeta isyan eder hale getirdi. Esnaf hırsızlık olaylarının bir türlü önünün alınmadığını dile getirerek valiliğe yürüdü.

 

Genelde Diyarbakır`da özelde ise Nükhet Coşkun Caddesinde meydana gelen hırsızlık olaylarından dolayı, mağdur edildiklerini dile getiren esnaf Murat Yoldaş, \"Bağlar esnafı olarak valiliğin önünde toplanma nedenimiz kapkaç, hırsızlık ve esrar olayların artmasına karşılık yetkililerin gerekli önlemleri almamasıdır. Hırsızlık olayları o kadar arttı ki, artık halk alışveriş için dışarı çıkamaz duruma geldi. Bundan dolayı esnaf iş yapamaz oldu. Yetkililerin çok acil önlem almasını istiyoruz\" şeklinde konuştu.

 

İşyerlerinin önünde yapılan hırsızlık vakalarına müdahalede bulundukları için darp edildiklerini iddia eden Resul Çakır ise, hırsızlar o kadar abartıyor ki, artık esnaf ve vatandaşı yol ortasında yere atıp üzerindeki tüm değerli eşyaları alıyorlar. Biz polise haber veriyoruz onlar da olay yerine geç geliyor. Yetkililerin daha duyarlı olmalarını istiyoruz\" dedi.

 

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile görüşen esnaf adına konuşan Rıdvan Kaya, \"Vali bey bize güven timlerini oraya yönlendireceğiz ayrıca motorize ekiplerini de göndereceğiz. Hırsızları yakalıyoruz davacı olan kimse olmadığı için serbest bırakılıyorlar. Hırsızlık yapan kim olursa olsun davacı olun biz de ona göre işlem yapalım diyerek kendilerine destek vermemizi istedi\" dedi.

 

Hırsızların manevi yönden eğitilmesi gerektiğini belirten Kaya, \"Hırsızların bilinçlendirilmesi gerekir. Hırsızlar birçok yönden bilinçlendirilmeli, devlet hırsızlara yönelik bilinçlendirme programları yapmalı. Hırsızlık veya madde bağımlıları ile ilgili bilinçlendirmeler tam olarak yapılmadığından bu tür olaylar artış gösteriyor\" ifadelerini kullandılar.

 

Esnaf eğer gerekli önlemler alınmazsa yolu kapatacakları tehdidinde bulunduktan sonra valiliğin önünden ayrıldı. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir