• DOLAR 32.334
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2285.658
  • ...
İmralı Belgelerini Sızdaran BDP`li Çıktı İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşte son.tv haber sitesi tarafından İmralı belgelerini sızdırdığı iddia edilen haberin ayrıntıları...

İmralı’da Öcalan ile gerçekleşen görüşmenin ayrıntılarını kimin sızdırdığını son.tv açıkladı. Dün Türkiye gündemine düşen ve ikinci Oslo olarak adlandırılan BDP heyetinin İmralı`daki görüşme tutanaklarını sızdıran ismi son.tv buldu.

TARİHİ ÖNEME SAHİP OLAN GÖRÜŞME SIZDI
BDP`li heyet İmralı’da Öcalan ile kritik bir görüşmesiyle gerçekleştirmişti. Ancak tarihi bir öneme sahip olan görüşmenin tutanakları kamuoyuun sızdırılmış ve Milliyet Gazetesi’nde yayınlanmıştı.

SIZMA OLAYI TBMM`DE GERÇEKLEŞTİ
Yaşanan bu olay toplumun bir çok kesimi tarafından sürecin sabote edilmesi olarak yorumlanmıştı. Merak konusu olan sızdırmanın nerede gerçekleştiği konuşulurken son.tv sızdırmanın mecliste gerçekleştiğini öğrendi.

KAMERALAR DAKİKA DAKİKA GÖRÜNTÜLEDİ
son.tv’nin istihbarat birimlerinden elde ettiği bilgiye göre 27 Şubat 2013 tarihinde TBMM’deki kameralar tarafından da sızdırma olayı dakika dakika tespit edildi.

GÖRÜŞME ALTAN TAN`IN ODASINDA GERÇEKLEŞTİ
Haberi yazan Milliyet muhabiri Namık Durukan`ın İmralı’ya giden heyetin de içinde bulunan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ile görüştüğü tespit edildi. Kameralara da yansıyan görüşme TBMM’de Altan Tan’ın odasında gerçekleşti. Kamera kayıtlarında Namık Durukan’ın, Tan’ın odasına öğle saatlerinde gittiği ve 15:30`a kadar odada kaldığı tespit edildi.

TUTANAKLAR ÖZEL NOTLARIN RAPORLAŞTIRILMIŞ HALİ
Yaşananlardan sonra Milliyet Muhabirine sızdırmayı BDP Milletvekili Altan Tan`ın yaptığı ortaya çıktı. son.tv`nin edindiği bilgiye göre Milliyet`e verilen tutanak İmralı’ya giden 3 milletvekilinin özel olarak tuttuğu notların raporlaştırılmış hali.

MİT MENSUBU İLE TUTANAK İÇERİĞİ AYNI, KELİMELER FARKLI
Öte yandan dün Milliyet`te yayınlanan tutanağın aynı görüşmede bulunan MİT mensubunun tuttuğu tutanak ile içeriğinin aynı olduğu, kelime bazında ise tutanaklarla örtüşmediği öğrenildi.

TAN, FIRÇA İDDİASINDAN MI RAHATSIZ OLDU?

Geçtiğimiz günlerde bir televizyoncu Öcalan’ın İmralı görüşmelerinde BDP Milletvekili Altan Tan’a “Sen babanın ruhunu incitiyorsun. Senin baban böyle bir adam mıydı? Senin baban, kalbi Allah Allah, peygamber peygamber diye çarpan bir adamdı. Sen ne yapıyorsun? Sen para ve siyaset uğruna babanın ruhuna ters düşecek işler yapıyorsun. Sana yakışıyor mu bu?” şeklinde ağır sözler kullandığını iddia etmişti.

Altan Tan ise "MİT`e resmi olarak başvuruda bulunup tutanakları istedim. Alper Tan`ın yazdıklarının bir cümlesi doğru ise hepimiz istifa ederiz." demişti.

son.tv

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir