• DOLAR 32.58
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2430.468
  • ...

BİNGÖL - 24`cü Vergi Haftası münasebetiyle düzenlenen yemekle vergi rekortmenlerine plaket verildi. Plaket töreninde konuşan Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, devletlerin güç göstergelerinden bir tanesinin de devletin ekonomik gücü, ekonomik durumu olduğunu belirtti.

 

Güvençer, \"Elbette sadece bütçe, bütçe gelirleri bir devletin ekonomik tablosunun tek başına göstergeleri değil ama en önemli göstergelerinden biridir. Gelirlerin giderleri karşılama oranı, vergi tahsilat oranları ülke geneliyle vatandaşların devletlerine olan aidiyet bağlılıklarının kuvvetini ve hukuka olan sadakatlerinin ciddi bir göstergesidir. Bingöl vergi tahsilatı ve tahakkuku konusunda kendine ön planda bir yer edindi. Bizi mahcup etmedi Bingöllüler, borçlarına olan sadakati, devletlerine olan bağlılıklarını vergi konusundaki yaklaşımlarını bu rakamlardan yansıtarak bir kez daha tescil etmiş oldular. Ülkemizin gücü bizim gücümüzdür, ilimizin gücü bizim gücümüzdür, bizim gücümüz bizim dikkatimiz bizim gayretimiz şehrimizin ve ülkemizin gücü ve refahıdır`` şeklinde konuştu.

 

Bingöl Defeterdarı İhsan Mintaş ise, bir toplumda vergi ahlak ve bilincinin yaygınlaşmış olması o toplumun sahip olduğu ve gelecek nesillere de aktarabileceği en sağlıklı ve kalıcı zenginliklerden biri olduğunu söyledi.

 

Mintaş, vatandaşlara ve mükelleflere vergi ahlak ve bilincinin yerleştirilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kazandırılması gerektiğini belirterek, \"Bingöl Defterdarlığının 2011 yılında yüzde 20 olan gelirin gideri karşılama oranı 2012 yılında yüzde 21,30`a çıkması ilimiz açısından umut vericidir\" dedi.

 

Konuşmaların ardından, 2011 yılında en fazla vergi veren mükelleflere plaketleri takdim edilerek, vergi konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

 

Kurumlar vergisi rekortmeni, 76 bin 702 lira vergi ile Zek San İnşaat, gelir vergisi rekortmeni ise 18 bin 868 lirayla noter Murat Elçiçek oldu. (Yusuf Çevlik - İLKHA)