• DOLAR 32.511
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2492.21
  • ...
SON DAKİKA
Gaziantep mevsimin ilk kar yağışıyla beyaza büründü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye'nin birçok ilinde soğuk kış şartları ve karlı hava etkili olurken Gaziantep'te de mevsimin ilk karı gece saatlerinden itibaren yağmaya başladı.

Kentte günlerdir etkili olan soğuk, sis ve yağışlı hava dün gece itibariyle yerini kar yağışına bırakırken vatandaşlar güne kar ile uyandı.

Kentte uzun bir aradan sonra kar yağması sevinçle karşılanırken kar yağışı için yetkililer, vatandaşları ve özellikle araç sürücülerini hız yapmamaları konusunda uyardı.

Kar yağışı günlerdir etkili olan ve hayatı da olumsuz etkileyen soğuk havanın etkisini bir nebze de olsa azalttı. Geçtiğimiz yıl karın birkaç saat yağdığı kentte, bu sabah kar yağışı ile kış mevsiminin etkisi iyice hissedildi.

Doğu Anadolu illerinden gelen kar haberleri sonrasında Gaziantep'te de beklenen ve kış mevsiminin sembolü olan kar, kısa süre de kenti beyaza bürüdü.

Beyaza bürünen kentte kimi vatandaşlar kar yağışı sırasında cep telefonlarıyla öz çekim yaparak karın sevincini yaşadı.

Gece saat 02.30 sıralarında başlayan ve sabah kadar etkili olarak devam eden kar yağışı için hazırlık yapan belediyelerin erken müdahalesiyle yollar ve ana caddelerde trafik akışında her hangi bir sorun oluşmadı.

Sabah erken saatlerde işe gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar kalınlığı merkezde 20 santimetreyi geçen kar ve buzlanma nedeniyle sokaklarda yürümekte zorluk yaşadı. Kentte ana caddelerde yaya ve araç trafiği aksama yaşanmadı.

Kent merkezindeki kavşaklarda görev alan trafik ve zabıta ekipleri, olası kazalara karşı sürücülere çok dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Karın yağması ile beraber, cadde ve sokaklarda, kaldırım ile yol kenarlarında kar ile mücadele ve yol açma çalışmaları başlatıldı. Belediye ekipleri tarafından başlatılan karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Mevsimin ilk karının yağmasını sevinçle karşılayan vatandaşlar ise karın bolluk ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.

Uzun bir zamandır kurak bir dönem geçiren Gaziantep’te karın yağmasına sevinen ve kar nedeniyle Allah’a şükreden vatandaşlar, aylarca hasret kaldıkları yağmur ve karın yağmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Bu sene kış mevsiminin ilk döneminin çok kurak geçtiğini ifade eden Aydın Polat, geçtiğimiz haftadan itibaren etkili olan yağmuru yerini kara bırakmasının çok güzel olduğunu ifade etti.

Kar yağışını uzun zamandır beklediklerini belirten Aydın Aslan da uzun bir aradan sonra kentin kar ile beyaza bürünmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Bu yıl yağmura ve kara hasret kaldıklarını belirten Erkan Yol ise kenti bembeyaz görmenin çok güzel bir duygu olduğunu aktardı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir