• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...
Van otogarının hali içler acısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Yaklaşık 50 yıl önce yapılan Van Otogarı, yaşanan depremler nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Otogarın ağır hasar alması nedeniyle firma işletmecileri kendi imkânlarıyla otogar avlusunda kurdukları Konteynerlerde vatandaşa hizmet vermeye çalışıyor. Ancak konteynerlerin küçük olması nedeniyle yolcular soğuk havada dışarıda otobüslerin kalkış saatini beklemek zorunda kalıyor.


Konu ile ilgili görüştüğümüz firma yetkilileri, yolcular ve otogar esnafı, belediyeye tepki göstererek, en kısa zamanda Van`ın büyükşehir statüsüne yakışır bir otogarın yapılmasını istedi.


\"Kimse halkı düşünmüyor\"
Otogarın adeta kaderine terk edildiğini söyleyen otobüs firması müdürü Abdullah Laçin, \"Buraya hiçbir hizmet verilmiyor. Kimse halkı düşünmüyor. Eski binamız kullanıma elverişli değil. Güçlendirme yapılacak denildi, ama halen yapılmadı. Şu an hepimiz konteynerlerde kalıyoruz. Burada 8 firma var. Yolcular geldiği zaman müdüriyeti kullanıyoruz. Bu bir haksızlıktır. Önce güçlendireceğiz sonra yeni bir otogar yapacağız dediler, ama hiçbir söz yerine getirilmedi. Depremden bu yana 13 ay geçti. Nerede bu tutulan sözler?\" dedi.


\"İlçe otogarları bile bizden daha iyi\"
Yetkililere seslenen Laçin, \"Yetkililerden büyükşehre yakışır bir otogar istiyoruz. Van Türkiye`de en büyük iller arasında, ama buna rağmen harabe gibi bir otogarda kalıyoruz. İlçelerin bile otogarları bizim otogarımızdan daha iyidir. Otogar parası bizden alınıyor, ama bize otogar yapılmıyor.\" ifadelerini kullandı.


Yolcular hep dışarıda kalıyor
Yolcuların çektiği sıkıntılara değinen firma yetkilisi Aydın Demir ise, \"Bagajları bırakacağımız bir yer yok. Emanetleri de alamıyoruz. Müşteri bu soğuk havada kalkış saati gelinceye kadar dışarıda bekliyor. Biran önce bir otogar yapılsın istiyoruz. Hem biz sıkıntı çekiyoruz hem de yolcularımız. İster istemez bu sorunlar bize yolcu kaybettiriyor. Kendi imkânlarımızla binlerce liraya mal olan konteynerler getirmişiz, buna rağmen otogar kirası ve otobüs çıkış parası olan 35 lira alınmaya devam ediliyor. Vermedikleri hizmetin ücretini bizden alıyorlar. Güzel bir hizmet versinler, biz de ücretimiz layıkıyla verelim\" şeklinde konuştu.

Yolculardan Ayhan Kalabalık da, yolcu olarak çektikleri sıkıntılara değinerek, yetkililerden otobüslerin kalkış saatine kadar bekleyebilecekleri bir yer istedi. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir