• DOLAR 32.572
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2427.138
  • ...
Manisa`da eğitim işbirliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Celal Bayar Üniversitesi arasında gerçekleştirilen "Eğitimde İşbirliği Protokolü" imza törenine rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Çelik, Demirci Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Bilal Elbir ve Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Çandır ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Sema Çiftçi katıldı.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy imza töreninde yaptığı açıklamada, ``İşbirliği `Eğitim-Öğretim`, `Eğitim Yönetimi`, `Ders Dışı Etkinlikler` ve `Sağlık, Beslenme ve Veli Destek Çalışmaları` olmak üzere dört temel alan ve ihtiyaç üzerine belirlenecek`` ifadelerini kullandı.
 
Altınsoy, ``Bu protokolün amacı, Manisa ili sınırları içerisinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı eğitim kurumlarında, eğitimin niteliği ile ilgili öncelikli olarak belirlenmiş alanlar başta olmak üzere, uygun görülen tüm alanlarda planlı çalışmalar yürüterek, özellikle öğrencilerin başarı seviyelerini yükseltecek olan tüm eğitim hizmetlerinin niteliğini artırmak, eğitim programlarının geliştirilmesi, öğretmen yeterliliklerinin uygulamalı eğitim faaliyetleriyle artırılması ve ailelerin sosyal, kültürel, mesleki gelişimlerine destek olunması noktasında, taraflar arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamaktır`` şeklinde konuştu.
 
Söz konusu protokol kapsamında, Celal Bayar Üniversitesi son sınıf öğrencilerinin gönüllülük esasına göre katılım göstermeleri halinde, hazırlık ve yetiştirme kursları, etüt programları ve özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler için destekleyici özel eğitim programları düzenleneceği öğrenildi.
Üniversiteye bağlı Eğitim Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesinin, bu etkinliklerde önemli rol oynayacakları bildirildi.
 
Bu arada Ortaöğretim kurumlarının 11. ve 12. sınıflarında okuyan öğrencilere ``Üniversite adayı öğrenci kimliği verilerek, Üniversitenin yerleşke ve kütüphanelerinden belli periyotlarda yararlanmalarına, belirlenmiş derslere katılabilmelerine, arzu ettikleri öğretim üyeleri ile irtibata geçebilmelerine ve kariyer merkezlerinin hizmetlerinden yararlanabilmelerine olanak sağlanacağı kaydedildi.
 
Ortaöğretim kurumunda okuyan öğrencilere sağlanan olanakların, Eğitim Fakültesi öğrencilerinin öğretmenlik uygulaması ve topluma hizmet uygulamaları dersleri için sağlanacağı belirtildi.
(Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir