• DOLAR 32.512
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2436.287
  • ...
Yaşlılara ve engellilere evde hizmet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA-Yüreğir Belediyesi evinden sağlık ya da başka nedenlerden dolayı çıkamayan yaşlı ve engellilere yönelik olarak yeni bir çalışma başlattı. Bir erkek ve bir bayan kuaför talepler doğrultusunda Yüreğir`in değişik mahallelerine giderek ücretsiz olarak hasta ve engelli vatandaşların saç ve sakallarını kesiyor.

 

Yaşlı ve engelli vatandaşların ailelerine destek olmak amacıyla böyle bir çalışmayı başlattıklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan \"Engellilerimiz ve yaşlılarımız toplumumuzun en önemli birer parçalarıdır. Onları yok sayamayız. Tam tersine hayatı onlar için daha kolay ve yaşanılır kılmalıyız. Engelli ve yaşlısına sahip çıkan toplumlar gelişmiş toplumlardır. Hükümetimizin de bu yönde çok güzel çalışmaları var. Bu dönemde engellilerimiz daha rahat bir yaşantıya kavuştular. Sunulan maddi imkânlarla engelli ve yaşlılara bakan vatandaşlarımızda ekonomik olarak rahatladılar. Artık hastalarına daha özenli bakıyorlar.

 

Çelikcan, \"Birçok engelli vatandaşımız durumu itibarı ile dışarı çıkamıyor veya kendilerine yardımcı olacak kimse olmayabiliyor. Bu vatandaşlarımıza yönelik olarak belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz bir hizmet biriminde 1 bayan 1 erkek kuaförümüzü görevlendirdik. Belediyemize akrabalarının, muhtarın yâda duyarlı vatandaşların haber vermesi durumunda görevlilerimiz ayaklarına kadar giderek ihtiyacı olan vatandaşın saç ve sakal bakımlarını-kesimlerini yapıyorlar\" dedi.

 

Evlerinde traş edilen yaşlılar ve engelli vatandaşlar bu uygulamadan çomemnun olduklarını belirterek \"Biz istediğimiz zaman dışarı çıkıp bu tür ihtiyaçlarımızı gideremiyorduk. Kışın soğuktan ve yağmurdan yazın sıcaktan dışarı çıkamıyorduk şimdi belediyemiz sayesinde bu eziyetten ve mahrumiyetten kurtulduk\" dediler. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir