• DOLAR 32.387
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.253
  • ...
ABD ve siyonistlerin planı İslam ülkelerini parçalamak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, "Siyonist terör rejiminin başta Gazze Şeridi olmak üzere masum Filistin halkına karşı işlediği cinayetler hafızalardan asla silinmeyecek. Tüm bu cinayetler, İslam dünyasındaki bazı liderlerin, Birleşmiş Milletler ve uluslararası insan hakları kurumlarının sessiz kalmasıyla işleniyor." dedi.

Gazze’ye yapılan kuşatmayı “21. yüzyılda insanlık için acı bir trajedi” olarak nitelendiren Galibaf, "Bugün Filistin konusunda hepimiz sorumluyuz. Dolayısıyla Filistin'e karşı yapılan zulmü var gücümüzle dünyaya duyurmalıyız." ifadesini kullandı.

Galibaf, sözlerine şöyle devam etti:

ABD-siyonist ekseni, bölgedeki İslam ülkelerini parçalama senaryosunu Filistinlileri ana topraklarından atma, Mescid-i Aksa’yı tahrip etme ve Kudüs’ü Yahudileştirilme planı ile paralel olarak sürdürüyor.

Hiç kuşkusuz İslam dünyası bu tehlikeli komployu engellemezse siyonistler, normalleşme sürecini bitirdikten sonra İslam dünyasını parçalamak için bir sonraki adımını atacaklardır.

Galibaf, "İslam ülkeleri parlamentoları masum Filistin halkını desteklemek için parlamento kapasitelerini değerlendirebilirler. İran olarak Filistin halkının meşru haklarına kavuşması için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Trump'ın sözde barış planı "Yüzyılın Anlaşması” hakkında ise Galibaf, “Bu plan çoktan hezimete uğramıştır. Bölge halkları uyanık ve duyarlıdır. İslam kültürüne sahip olan milletler siyonistlerin bölgeye hâkim olmasına izin vermeyeceklerdir." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir