• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Efkan Ala: "İnsanlar anneleri ile kendi ana dillerinde konuşamıyorlardı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis AK Parti 7’nci Olağan İl Kongresi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. İsmail Eren Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen kongrenin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Engin Günceoğlu, katılımlardan dolayı herkese teşekkür etti.

Tek liste halinde gidilen kongre, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Kongrede Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ve Cemal Taşar birer konuşma yaptı. Daha sonra konuşan Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Şimdiki gençlerin 28 Şubat yasakçı zihniyetini tanımadığını belirten Ala, "Gençler o zamanları bilmez. Ancak bizler bizzat yaşadık. Türkiye bu karanlığın içerisinde bir dönem başladı. Onun adı 28 Şubat’tı. Bunu çöp tenekesine atan AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan oldu. İnsan onuruna yakışmayan yasaklar vardı. İnsanlar anneleri ile kendi ana dillerinde konuşamıyorlardı. Bugün devlet televizyonunda yayın yapılıyor." dedi.

"İnsan bir onurdur. İnanç onun ayrılmaz bir parçasıdır."

"İnsan bir onurdur. İnanç onun ayrılmaz bir parçasıdır." diyen Ala, şunları söyledi:

Devredilemez ve üzerinde bir değişikliğe gidilemez. Ama insanlar, genç kızlar, başörtüleri ile eğitim alamıyorlardı. Bunu şimdi desteklediğiniz bu hareket gerçekleştirdi. Bugünde sürekli reformlar yapıyoruz. Daha bu dönemde Ayasofya’yı 100 yıllık rüyamızdı ibadete açtık. Başından beri bu harekete emek veren insanların bu emeklerinin boşa gitmediğini görmekten büyük bir haz alıyorum. Onun için yorulmuyorum, sizler de yorulmuyorsunuz. Bugün Türkiye savunma sanayinde elde ettiği başarılarla küresel ve bölgesel bir güç haline gelmiştir.  Libya’dan Azerbaycan’a kadar varlığını hissettirmektedir. Bunun asıl sahibi sizlersiniz.

Konuşmaların ardından salona telekonferansla canlı olarak bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katılan delegeleri selamladı. Program yapılan oylamanın ardından sona erdi. Yapılan oylama sonunda Engin Günceoğlu, yeniden AK Parti Bitlis İl Başkanlığına seçildi.

Kongreye Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Genel Merkez Teşkilat Bölge Koordinatörü Alaattin Parlak, AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler, Cemal Taşar, HÜDA-PAR İl Başkanı Celal Gül, il ve ilçe belediye başkanları, ilçe teşkilatları ve delegeler katıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir