• DOLAR 32.522
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2425.22
  • ...
Muş Cezaevindeki mahkumlar sertifikalarını aldılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile İş kur İl Müdürlüğü ve Muş Halk Eğitim merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliği ile Ceza infaz Kurumunda açılan Mesleki Eğitim kurslarını başarı ile tamamlayan hükümlü ve tutuklular, Muş E tipi kapalı Cezaevi konferans salonunda düzenlenen bir programla belgelerini aldılar. Saat 15.00`da başlayan programa, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, İş Kur İl Müdürü M. Emin Taylan, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Halk Eğitim Müdürü Evren Alper Gürler, Cezaevi Müdürü Kahraman Topaloğlu ile çeşitli kurum ve kuruluşlardan temsilciler katıldı.

Programın başında bir açılış konuşması yapan Cezaevi Müdürü Kahraman Topaloğlu, Muş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlü ve tutuklulara yönelik eğitim faaliyetlerinin Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifleri Genel Müdürlüğünün genelgeleri ve eğitim haritası doğrultusunda yapıldığını belirtti. Topaloğlu, bu faaliyetlerin, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Diyanet işleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş kurumu Genel müdürlüğü arasında protokoller ve diğer kamu ve kuruluşlar ile koordineli bir şekilde yürütüldüğünü belirtti. Topalooğlu, konuşmasına şöyle devam etti.

`Hükümlü ve tutukluların çağdaş infaz anlayışına uygun olarak boş zamanlarını eğitim-öğretim, sosyal-kültürel, sportif sanatsal aktivitelerle değerlendirmek, bir iş ve meslek sahibi yapmak, öylelikle onlara topluca kabul edilebilir duygu düşünce ve davranışları benimsetmek, kendilerini topluma yararlı bir birey olarak görmeleri ve yeniden topluma kazandırılmalarını sağlamak amacıyla etkin, yoğun ve sistematik çalışmalar yapılmaktadır.

Bu nedenle kurumumuzda bulunan hükümlü ve tutuklulara meslek edinmek maksadıyla 2012 yılı içerisinde Muş İş Kur İl Müdürlüğü işbirliği ile istihdam edebilirlik eğitim projeleri kapsamında hazırlanan; Zayıf elektrik akımı tesisatçısı ve düz dikiş makinası projeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde bulunan Özürlü ve Eski Hükümlü çalıştırmayan işverenlerden ceza olarak kesilen paraların kullandırmaya yetkili komüsyonca onaylanarak, 30.103,0 TL ödenek tahsis edilmiştir` dedi.

Tahsis edilen ödenek çerçevesinde açılan mesleki eğitim kurslarına 35 hükümlü ve tutuklunun katılımının sağlandığını da belirten Topaloğlu, kurslarda yaklaşık 15.522 TL hükümlü ve tutuklulara kursiyer cep harcırahı ödendiğini söyledi.

2013 yılı için ahşap hediyelik eşya yapımı, fayans ve seramik döşemeciliği ile boya badana projelerinin kurula sunulduğunu ve projeler için toplam 54.182,56 TL ödenek talep edildiğini dile getiren Topaloğlu, projeler kabul edildiği taktirde yeni kurslarının açılacağını belirterek, bu anlamda programa katılan ve bu projelere katkı sağlayan ve sağlayacak her kese teşekkür etti.

Program, Mesleki Eğitim Kursunda başarılı olan hükümlü ve tutuklu kursiyerlerin belgelerini alması ve tutukluların düzenlediği müzik ve eğlence ile sona erdi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir