• DOLAR 32.509
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2433.84
  • ...
Batman`a Yeni İmam Hatip Lisesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman merkezde inşaatına başlanan 24 derslikli İmam Hatip Lisesi`nin inşaatını gezdi ve yeni İHL binasının Batman`a hayırlı olmasını dileğinde bulundu. 2009 yılından bu yana İmam Hatip Lisesi konusunda ciddi bir talep olduğunu ve kendilerinin de uzun zamandır bu konuyu takip ettiklerini belirten Milletvekili Özdemir, "Bu bir ilktir. İlk kez Milli Eğitim Bakanlığı İmam Hatip Liseleri inşa ediliyor. Türkiye`de toplam 5 okul inşa ediliyor, bunlardan biri de Batman`da yapılıyor" dedi.

 

Temeline beton dökülmeye başlanan ve Şubat 2012`de yapımı tamamlanacak okul alanında incelemelerde bulunarak, Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Milletvekili Özdemir, okulun 11 Şubat 2012`de tamamlanmasının öngörüldüğünü ve 24 derslikli olacak okulda 720 öğrencinin eğitim göreceğini belirterek, okulun toplam 2 milyon 472 bin 500 TL`ye mal olacağını söyledi.

 

Batman`ın ihtiyaç hissettiği böylesi modern bir İmam Hatip Lisesi`ne kavuşmasının oldukça sevindirici olduğunu dile getiren Özdemir, yeni okulun önemli bir açığı kapatacağını vurgulayarak, "Batman`da uzun süredir İHL ihtiyacı yüksek sesle dile getiriliyordu. AK Parti olarak bu talebi yerine getirmek için çaba harcadık ve Milli Eğitim Bakanlığı bu ihtiyaca olumlu cevap verdi. Şimdiden Batman`a hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

M. Salih Özcan -İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir