• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Vasiyeti ile 5 kişiye hayat oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Vasiyeti üzerine ailesi tarafından organları bağışlanan üniversitesi öğrencisi Refiye Karaarslan`ın 2 böbreği, karaciğeri, akciğeri ve pankreası nakil bekleyen 5 hastaya şifa olacak. Turgutlu Ergenekon Mahallesi`ndeki evlerinde taziyeleri kabul eden acılı Karaarslan ailesini ziyarette, Vali Daşöz, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Turgutlu Müftüsü Nizamettin Doğan ve Turgutlu protokolü bulundu.

 

Aileye başsağlığı dileyen Vali Daşöz, \"Organ bağışı konusundaki hassasiyetinizden dolayı tebrik ediyorum. Kızımızın organları başka insanlarımızın yaşamasına umarım vesile olur. Organ bağışı çok önemli, tüm kurumlarımızın bu konuya hassasiyet göstermeleri gerekir. Ben de daha önce organlarımı bağışlamıştım. Organ bağışı teşvik edilmesi gereken hayırlı bir iş. Sizin bu davranışınız her türlü takdirin üzerinde örnek bir davranış\" dedi.

 

Baba Karaarslan, tüm müdahalelere rağmen kalp krizi sonucu kızının Cumartesiyi Pazar gününe bağlayan gece beyin ölümünün gerçekleştiğini belirterek, \"Kızımın kendi vasiyeti, eşimin ve kız kardeşinin isteği üzerine organlarını bağışladık. Bu bağışla birlikte hem kızımızın vasiyetini yerine getirdik hem de başkalarının hayatlarına umut olduğumuzu düşünüyoruz. Kızım hasta olmadan uzun süre önce yaklaşık 5 veya 6 yıl önce organlarını bağışlayacağını söylemişti. Küçük kızım da bu konuda oldukça duyarlı ve ısrarcı, ablası gibi o da bir şey olursa kendi organlarının da bağışlanmasını istediğini söylüyor. Umarım kızımın organları başka insanların umudu olur\" şeklinde konuştu.

 

Organ bağışı konusunda herkesin duyarlı olmasını isteyen baba Karaarslan, \"Kızım Refiye ile birlikte biz aile olarak organ bağışı adına bayrak açtık. Tüm akrabalarım organlarını bağışlayacaklarını ifade ettiler. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. Çünkü kimin ne zaman neye ihtiyacı olacağını bilemiyoruz. Umarım Türkiye`de organ sıkıntısı çekilmez hale gelir. Organ bağışının artması en büyük dileğim. Organ bağışı Türkiye`nin kanayan yarası, inşallah organ bağışı ülkemizde artar ve farklı hayatlara umut olurlar\" dedi.
Ziyaret sırasında Turgutlu ilçe Müftüsü Nizamettin Doğan dua okudu. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir