• DOLAR 32.571
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2435.489
  • ...
Davutoğlu, Erdoğan hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Erdoğan ‘geçmiş olsun’ demedi"

Sopalı ve silahlı saldırıya uğrayan Özdağ’ın kafasına 17 dikiş atıldığını ve ameliyat olduğunu hatırlatan Davutoğlu “Bu öldürme kastıyla yapılan bir eylemdir. Fiilen içinde silahlı vardır. Beş kişiden, ikisi silahlı. Selçuk Bey geçmiş tecrübelerinden hareketle tedbirli davranmasaydı ‘Kıymetli bir siyasetçiydi, çok üzüldük’ diye cenazesinde konuşuyor olacaklardı” dedi. Erdoğan ile Özdağ arasında geçen konuşmayı anlatan Davutoğlu, Erdoğan’ın ‘geçmiş olsun’ demediğini söyledi.

 
Davutoğlu, şunları kaydetti: "Erdoğan, Özdağ ile yaptığı telefon görüşmesinde ‘Geçmiş olsun’ demiyor. ‘Failleri bulacağız, cezalandıracağız’ da demiyor. Olaydan 10 saat sonra yapılan telefon görüşmesinde "Selçuk Bey hayrola ne oldu? Ankara’da mısınız?” diyor. Cumhurbaşkanlığı makamında olan birisi mutlaka o bilgileri alır ondan sonra o telefonu açar değil mi? Bu olayı önemsizleştirmektir." 

Davutoğlu, Özdağ’a saldırı ile ilgili “Hayal kırıklığı içindeyim. AK Partililerden 8 saat sonra açıklama geldi. Allah aşkına selam verdiğiniz birine, böyle bir şey olsa 8 saat bekler misiniz? Niye hepsi yeşil ışık bekliyor. Niye Gelecek Partisi’ne saldırıyorlar? Çünkü biliyorlar ki oyunun akışı Gelecek Partisi’nin doğuşuyla değişti” dedi. Davutoğlu ayrıca Erdoğan’ın Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den gelecek tepkiden de çekindiğini belirtti.

 "MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkiye’ye çok tehlikeli mesajlar veriyor"

Bahçeli’nin kutuplaştırıcı dilin tarafı olduğunu ifade eden Davutoğlu "MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkiye’ye çok tehlikeli mesajlar veriyor. Sayın Bahçeli, eğer milletin birliğine sahip çıkacaksa kutuplaştırıcı dilden kendisinin sakınması lazım. Bahçeli bugün kutuplaştırıcı ve dilin ve eylemin tarafında" diye konuştu.

Türkiye’ye otoriter bir deli gömleği giydirmek isteyenler Erdoğan’ı kuşatmış durumda

Erdoğan’ın 28 Şubatçıların vesayeti olduğunu savunan Davutoğlu, Türkiye’de otoriter bir rejiminin kurulmak istendiği ve Erdoğan’ın böylece tasfiye edileceğini dile getirdi. Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Erdoğan şu anda 28 Şubatçıların vesayeti altında. Türkiye’ye otoriter bir deli gömleği giydirmek isteyenler Erdoğan’ı kuşatmış durumda.

Sayın Erdoğan’ı uyarıyorum, aklı başında herkesi uyarıyorum, bundan sonraki ilk aşamada Erdoğan da tasfiye edilecek ve muhafazakarların bir daha başı dik dolaşamayacakları tarzda otoriter rejim kurulacak. Erdoğan’ın bir sonraki seçimi kazanma ihtimali yok denilecek kadar az. Fakat bu tür baskılarla kazansa bile etrafı öyle bir şekilde kuşatılmış olacak ki Türkiye’de demokrasiden bahsetme imkanı olmayacak."

Bu haberler de ilginizi çekebilir