• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...

 EKONOMİ SERVİSİ

Ticaret Bakanlığının İTKİB Genel Sekreterliği işbirliğinde bir taraftan tekstil sektörünün eğitilmiş iş gücü ihtiyacının karşılanmasına yönelik mesleki ve teknik eğitim desteklenirken, diğer taraftan sektörün küresel rekabet şartları altında avantajlı hale gelmesini sağlayacak moda ve markaya yönelik eğitim çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda Ticaret Bakanlığı destekleri ile düzenlenen moda tasarım yarışmalarının yanı sıra, sektör üniversite işbirliğinin somut örneklerinden olan ve tekstil mühendisliğinin algısının geliştirilmesine yönelik “Tercihim Tekstil Mühendisliği” projesi çalışmaları da sürmekte.

Eğitim altyapısına verilen destekler çerçevesinde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın talimatlarıyla Ticaret Bakanlığı ve İTKİB Genel Sekreterliği tarafından Türkiye’nin moda ve sanat alanında en köklü üniversitelerinden biri olan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümünün yaklaşık 20 yıl önce kurulan bilgisayar atölyesindeki bilgisayarlar ile yazılımlar yenilendi.

Katma değerli ürün üretimine büyük katkı sağlayacak tasarım öğrencilerinin dijitalleşme çağında bilgisayarlara ve yazılımlara duyduğu ihtiyacın artması ve bu alanda eğitim altyapısına yapılacak yatırımın önemi dikkate alınarak sağlanan bu destekle, öğrenciler ve akademisyenlerin moda ve markaya yönelik eğitimlerini günün şartlarına göre düzenleyebilecekleri bir ortam oluşturulmasına katkıda bulunuldu.

Destek kapsamında, 14 adet masaüstü bilgisayar, 9 adet laptop, 6 adet çizim tableti ve 3 adet taşınabilir disk alımı gerçekleştirilerek ekipmanlar yenilendi. Öte yandan İTKİB Genel Sekreterliği bünyesinde faaliyet gösteren muhtelif Birliklerce toplam 200 bin lira kaynak aktarımı sağlandı.