• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Kernek Meydanı aslına uygun hale getirme çalışmalarına başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kernek Meydanını aslına uygun hale getirmek için çalışmalara başladı. MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından projesi hazırlanarak çalışmalara başlanan Kernek Meydanı'nda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yürütülen proje hakkında bilgi veren MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, halkın talepleri doğrultusunda çalışma başlattıklarını söyledi.

Karataş, "Bu alandaki çalışmalarda dört temel esas üzerine çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu alanda bulunan yer altı suları kapatılınca yanda bulunan binaların temellerinde ciddi manada su çıkmaya başladı. Bunu önlemek için doğal su kaynağını bulup yeryüzüne çıkaracağız. Buranın tarihi bir geçmişi var. O tarihi geçmişi olduğu gibi yansıtmanın hesaplarını yapıyoruz. Ayrıca bu alanın 6 bin 500 metrekare yeşil alanını 16 bin metrekareye çıkarmak için proje hazırladık. Son olarak Malatya’nın merkezi olmasından dolayı insanların rahat bir şekilde dolaşabilecekleri, oturabilecekleri bir alan oluşturacağız. Buna göre çalışmalarımızı planladık. Vatandaşlarımıza daha güzel bir Kernek Meydanı sunmanın gayreti içerisindeyiz." dedi.

Kernek Meydanı Malatya’nın hafızası olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise "MASKİ Genel Müdürlüğümüz Kernek Meydanı'nın yeniden düzenlenmesi ile ilgili olarak bir proje hazırladı ve çalışmalara başlandı. Ayrıca burada Malatya'nın hafızası, belleği var. Buradaki Kernek ziyaretinin ortaya çıkarılıp, özellikle Hıdırellez döneminde vatandaşlarımızın gelip kendi gelenekleri ve inanç değerleri ölçüsünde yapmış oldukları aktiviteleri burada yeniden yapmaları amacıyla düzenleme çalışmaları yapıyoruz." diye konuştu.

Gürkan, Kernek Meydanı'nda çıkarılacak suyun bir kısmının İnderesi Tabiat Parkında projesi yürütülen, 250 kişinin sürekli konaklayabileceği kamp merkezine ve oradaki 3 bin 100 dönüm alan sulamasında kullanacaklarını belirtti. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir