• DOLAR 32.544
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.583
  • ...
Sarımsak kanseri önlüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Faydası saymakla bitmeyen sarımsak, atardamar kireçlenmesine iyi geliyor, yara ve çıbanları iyileştiriyor, krampları yok ediyor. Akciğer, karaciğer, safra kesesi ve kalbi kuvvetlendirdiği uzmanlar tarafından dile getirilen sarımsak, bağırsak kurtlarını ve diğer parazitleri öldürüyor, mide ile bağırsakları dezenfekte ederek zararlı bakterileri yok edip saç dökülmesini yavaşlatıyor.


BAZI HASTALIKLARA YAKALANMADA ÖNLEYİCİ ETKİYE SAHİP

Vitamin, mineral ve aminoasitler bakımından son derece zengin olan sarımsak kalp krizi, beyin kanaması ve kanser riskini azaltıyor. Kurşun, civa, kadmiyum ve arsenik zehirlenmelerinde etkili tedavi sağlayan ve selenyum açısından zengin olan sarımsak, bazı hastalıklara yakalanmada önleyici etkiye sahip. Sarımsağın bileşiminde sakaroz, glikoz gibi karbonhidratlar ile protein, kalsiyum, fosfor, demir ve A, B, C vitaminleri bulunuyor. Sarımsak ayrıca, prostat, mide ve kalın bağırsak kanserlerine yakalanma riskini azalttığı gibi hastalıkların ilerlemesini önlüyor.


SARIMSAĞI ÖLÇÜLÜ KULLANIN
Sarımsağın aşırı tüketiminin ise bazı yan etkileri var. Yapısında yer alan yüksek orandaki kükürt bileşikleri, alerjik reaksiyonlara yol açabiliyor. Çok fazla çiğ sarımsak yenilmesi, bunların sindirilmesi sırasında oluşan gazların verdiği rahatsızlık dışında bağırsak mukozasındaki normal floranın zarar görmesine neden olur.


YUTULARAK YENİLEN SARIMSAK İNSAN VÜCUDUNA FAYDA SAĞLAMAZ
Günde 2 diş sarımsağın çiğnenerek tüketilmesi, birçok hastalığı önlemede de etkili olmakla beraber damarları genişletici özelliği nedeniyle kalp krizi geçirme riskini azaltıp tansiyonu da düzenleyici etki yapmaktadır. Sarımsağın koruyucu özelliğinden faydalanmak için mutlaka çiğnenmesi gerekir. Yutularak yenilen sarımsak insan vücuduna fayda sağlamaz, aksine zarar verir.(Fesih Duymuş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir