• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
Bismilli çiftçiler yol kesti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Bismilli çiftçiler, Buğday Pazarı`nın önünden geçen Diyarbakır-Batman karayolunu trafiğe kapatarak, bir basın açıklaması yaptı. Çiftiler adına açıklamayı İkram Dal okudu.


Dal, İlçe Tarım Müdürlüğü`nden kendilerine gönderilen tebligatta, aracı firmalardan aldıkları müstahsil makbuzların sahte olduğu ifade edilerek ödenen primlerin faiziyle beraber geri istendiğini söyledi.


Her yıl buğdayı özel sektör ve fabrikalara sattıklarını belirten Dal, aldıkları müstahsil makbuzlarını ilçe Tarım Müdürlüğü`ne götürdüklerini ve karşılığında ton başı 50 TL prim aldıklarını belirtti. Dal, \" 2011 yılına ait hak ettiğimiz primi hala alamamışken, ilçe tarım müdürlüğü tarafından bize gönderilen tebligatta, 2006, 2007 ve 2010 yılarında aldığımız primleri yüzde yüz yirmi faizle geri ödememizi istenmekle beraber 5 yıl da hak mahrumiyeti cezasıyla karşı karşıyayız. Diyarbakır il Tarım Müdürlüğü`ne bağlı 8 bin çiftçi hala 2011 yılının desteğini alamamışken, 13 bin 500 çiftçiden geçmişte aldıkları primleri geri ödemeleri istenmektedir. Diyarbakır`daki 50 bin çiftçiden 21 bin 500 `ü, yani yüzde 50`si bu mağduriyeti yaşamaktadır\" ifadelerini kullandı.


Basın açıklamasından sonra, \"Mehdi Eker istifa\" sloganları atan çiftçiler olaysız bir şekilde dağılırken, karayolu da yeniden trafiğe açıldı. (Hasan Gündüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir