• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Aileler hafta sonu kısıtlamasını aktivite yaparak geçiriyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bilim Kurulu tavsiyesi üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile yürütülen tedbirler arasında sokağa çıkma kısıtlaması devam ediyor.

 

Sokağa çıkma kısıtlaması ile vaka sayılarının düştüğü ülkede uzmanlar, teknolojik ürünlerin olumsuzluklarına karşın mümkün mertebe aile bireylerinin kendi aralarında çeşitli aktiviteler düzenlemesi gerektiğine işaret ediyorlar.

Uzmanların tavsiyesine uyan Ağrılı aileler, bahçelerinde ve evlerde oyun oynayarak ve kitap okuyarak vakitlerini geçirmeye çalışıyorlar.

Aynı binada yaşayan Tandır ailesinin neredeyse tüm fertleri 2 ay önce Covid-19'a yakalandı. Hastalıktan dolayı salgına karşı vücutlarında antikor ve bağışıklık sistemi daha da güçlenmiş durumda. Aile fertleri teknolojiden uzak durarak bir arada çeşitli aktiviteler yapmaya çalışıyorlar.

Aile fertleri, günlerini kendi bahçelerinde top oynayarak, evde kitap okuyup, birlikte sohbet ederek değerlendiriyorlar.

Aile büyüklerinden Cihat Tandır yaptıkları aktiviteler hakkında şunları söyledi:

Kardeşlerimle 3 katlı binamızda ikamet ediyoruz, boş zamanlarımızı top oynayarak ve kitap okuyarak değerlendiriyoruz. Yaklaşık 2 ay önce Coronavirus'e yakalandık ve atlattık. Sokak kısıtlamasından dolayı evde kalmak zorunda kalan ailelerimize de vakitlerini kitap okuyarak, imkanlar dahilinde oyun oynayarak geçirmelerini tavsiye ediyorum.

"Teknolojik aletlerle olabildiğince meşgul olmamaya gayret ediyoruz"

Aile bireylerinden Alperen Tandır ise, "Aynı binada kalıyoruz, hafta sonları bahçede oyun oynayarak vakit geçiriyoruz, eve geçip kitap okuyoruz. Büyüklerimiz bize İslami sohbetler yapıyorlar, ibadetlerimizi aksatmadan yerine getiriyoruz ve bizim için bu şekilde zaman çok güzel geçiyor. Telefon, tablet ve televizyon gibi teknolojik aletlerle olabildiğince meşgul olmamaya gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Dışarıda düzenledikleri aktivitelerin yanı sıra evde de olabildiğince güzel vakit geçirmeye gayret gösterdiklerini söyleyen Mehmet Tandır, "Pandemi sürecinde insanların biraz işten, dünyadan uzaklaştığı bir zaman dilimini yaşıyoruz. Tek başına kalıp insan tefekkür edince bir takım düşüncelere sevk olduk ve şunu gördük; insanların, nesillerin, toplumların nasıl yozlaştığını. Baktık ki çocuklarımız gece yarılarına kadar telefon ile hem haldirler. Biz de bu sistemden çocuklarımızı uzaklaştırmak için evde kaldığımız süre zarfı içinde kitap okumaya karar verdik ve bunu istikrarlı bir şekilde yürütüyoruz." şeklinde konuştu.

"Aile reisleri kendi ehlini, çocuklarını güçleri nispetinde muhafaza etmek için alternatif yollar oluşturmalılar"

2 ay önce neredeyse tüm aile bireylerinin Covid-19'a yakalandığını, buna rağmen dikkat ettiklerini belirten Tandır, "Rahmetli annem ve babamı Coronavirus'ten kaybettik. Hastalıkları sırasında başlarındaydım. Bu süreçte neredeyse bütün aile bireylerine bulaştı bu hastalık ve atlattık. Üzerinden yaklaşık 2-3 ay geçti, şu an bir endişemiz yok; hepimizin vücudunda antikor mevcut ama yine de dikkat ediyoruz. Aile bireyleri sürekli abdest, duş alıyorlar. Bir araya geldiklerinde dışarıda giydikleri kıyafetleri değiştiriyorlar, maske takıp sosyal mesafe kurallarına riayet etmeye çalışıyoruz. Bir aydır bu faaliyetlerimizi birlikte sürdürüyoruz. Şu ana kadar bir sıkıntı meydana gelmedi. İnsanlarımız, aile reisleri kendi ehlini, çocuklarını güçleri nispetinde muhafaza etmek için alternatif yollar oluşturmalılar. Bu alternatif yollar, kitap temin etmekle yapılabilir." dedi.

Birlikte aktiviteler geçiren ailelerden biri de Çelik ailesi. 3 katlı kendilerine ait binada ikamet eden aile fertleri, hafta sonu kısıtlamasında bir araya gelerek, çeşitli oyunlar oynayıp vakitlerini eğlenceli geçirmeye çalışıyor.

Aile bireylerinden Turan Çelik, "Bu hastalık aslında bizim için biraz da olumlu gelişmeler ortaya çıkardı. Hafta sonu evde kaldığımız için ağabeylerim ve yeğenlerimizle bir araya gelip muhabbet ediyor, geçmişte oynadığımız çeşitli oyunları oynuyoruz. Bu da bizim için çok güzel. Sokağa çıkma kısıtlamasından önce gençler genellikle hafta sonu ellerinde telefon çarşıda dolaşıyordu, yetişkinler ise kafelere giderdiler. Coronavirus bu noktada biraz da aile bağlarını güçlendirdi diyebiliriz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir